• 瀏覽: 137,448
  • 回覆: 11
  • 追帖: 3
+33
引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-6-16 08:39 PM 發表
行政長官向市民致歉 承認令很多市民感到失望和痛心
...

全文:https://www.info.gov.hk/gia/general/201906/16/P2019061600738.htm

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0 ...
道你老X! 徹回!下台!

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-16 09:16 PM 發表

警察都唔夠黑衣人鬥,警察都被打穿頭,良好市民仲邊敢出來支持政府,邊個仲敢反對黑衣人,容乜易四無,良民嚇到敢怒不敢言
師兄好可憐,活在異度空間,為你默哀

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-6-16 09:15 PM 發表

贏就谷
輸就縮
反對派得勢又怎姚人?
林鄭太天真
昨日認輸
就預左被人剝光豬
上個禮拜遊行完就應該暫緩啦,政府智將多,堅離地,無計

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-16 10:27 PM 發表

嗌口號,唔講事實,只能自我安慰

民陣要求政府,不准追究,檢控暴徒,良民又點夠膽出來反對民陣,容乜易比暴徒打死,都冇得追究

如有講錯請指教,否則似乎係你活在異度空間 ...
同意暴徒必須檢控!但當天大部份人非暴徒。同樣警方濫權必須嚴懲!

引用:
原帖由 呂壽波 於 2019-6-16 09:22 PM 發表

得些好意須回手!米去到咁盡。因住收尾(兩年)!
政府叫你食一碟屎,你示威話唔食。

林奠:暫緩啦?食一啖啦?

唔啱就要改正,乜野叫得些好意需回?

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-16 11:13 PM 發表

示威衝擊立法會,即刻有頭盔口罩磚頭長矛隨時攞到,我估啲暴徒都係即興,香港原來有咁多嘢隨時周街可以執到。

警察就唔啱啦,成副武裝,有頭盔有盾牌有警棍,都畀手無寸鐵的良民打到血流披面,必須嚴懲,對手無寸鐵的良民負責 ...
無人介意你做你既工作,但現場所見,佢地濫用了自己的權力,和手上維持秩序用的武器

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-16 11:29 PM 發表

和平示威遊行,維持秩序的人竟然要帶頭盔攞磚頭和長矛,真有趣

第一次聽聞,打警察原來係權利,唔覺意濫用左,香港法官多謝你的提點
面對上次凶猛的防暴警,不做點準備的人一定係智商有問題

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-16 11:48 PM 發表

百萬人示威,不帶頭盔口罩,不攞長矛磚頭的人,原來智商真係有問題。

既然百萬人的智商都有問題,他們的示威是否合理?
哈哈,多謝師兄你陪我玩咁耐,我行咁耐你一直陪我傾,多謝。

如我所說,肯定有班壞人在攪事(除非師兄覺得壞人都在建制一方),但係大部份人都係和平示威,你用武器咪攪到場面失控囉

引用:
原帖由 呂壽波 於 2019-6-16 11:51 PM 發表

白圭之玷,尚可磨也。
斯言之玷,不可為也。

出其言善,千里應之。
茍違斯義,同衾以疑!

女史箴言。
好啦,你贏左啦,我同你貼地傾,你同我離地講詩經,唔識答

引用:
原帖由 呂壽波 於 2019-6-17 12:11 AM 發表

皆因閣下讀(聖經)!
從不讀(詩經)!
所以(打打殺殺)!
笑料,中國歷代讀詩經讀得少?咪又係打打殺殺。打殺是貪婪造成,是人性,歷史上宗教戰爭不少,都係因為貪婪。基督宗教和其他宗教一樣,導人向善,你係要話聖經教人打殺,咁我鼓勵你去睇一遍,再作結論。

引用:
原帖由 jackcheung888 於 2019-6-17 12:29 AM 發表

教員性侵兒童點睇啊?不是私慾?
同意是私慾。

不見得信徒不會犯錯,因為人都不是聖人,亦不見得非信徒不會犯同樣的錯

引用:
原帖由 jackcheung888 於 2019-6-17 12:37 AM 發表

讀四書五經果d是聖人?
都唔係,所以歷世歷代人都會因貪婪而犯錯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]