• 瀏覽: 10,044
  • 回覆: 45

政府昨日(15日)宣布暫緩修訂《逃犯條例》,但民陣對政府「只緩不撤」表明不收貨,今日(16日)如期舉行第4次反修例遊行,大批市民參與遊行,沿途大叫「林鄭下台」等口號。遊行原定下午3時出發,惟人數眾多,民陣決定提早20分鐘出發,由維園遊行至政府總部。約5時40分、即3個小時後,遊行隊頭才到達金鐘添美道終點集會,不過龍尾仍然在維園,有市民尚未出發..........

這個風波真的不得了啊,以後政府能如何管治下去?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/341213/逃犯條例-遊行隊頭花3小時到達政總-維園仍有市民等候出發

嘩 !!!  今次人數肯定多過上次好多。

行得慢扮人多

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-16 06:21 PM 發表

政府昨日(15日)宣布暫緩修訂《逃犯條例》,但民陣對政府「只緩不撤」表明不收貨,今日(16日)如期舉行第4次反修例遊行,大批市民參與遊行,沿途大叫「林鄭下台」等口號。遊行原定下午3時出發,惟人數眾多,民陣決定提早20分鐘出發,由維園遊行至政府總部。約5時40分、即3個小時後,遊行隊頭才到達金鐘添美道終點集會,不過龍尾仍然在維園,有市民尚未出發..........

這個風波真的不得了啊 ...
沒完沒了~

怎么辦好?

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-6-16 06:24 PM 發表
同上次一樣咁多林鄭應該玩完

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-6-16 06:24 PM 發表
行得慢扮人多
3公里行3個鐘

上星期行個半鐘

你懂的

引用:
原帖由 akanesk 於 2019-6-16 06:26 PM 發表

3公里行3個鐘

上星期行個半鐘

你懂的
正常40分鐘

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-16 06:28 PM 發表

開晒路唔駛停,3 公里都要 3 個鐘?班友為左扮多人真係咩手段都做得出

行返正常步速俾香港市民回復正常生活得唔得啊
今日比上星期double時間,為左谷多過上星期人數再行慢多一倍時間

但1個鐘前地鐵已全面開放停各站

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-16 06:28 PM 發表

開晒路唔駛停,3 公里都要 3 個鐘?班友為左扮多人真係咩手段都做得出

行返正常步速俾香港市民回復正常生活得唔得啊
道理人人都明,
佢地司馬昭之心!

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-6-16 06:24 PM 發表
多得班影裙底差佬鑊鑊用報細數方法來激起更多人上街

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2019-6-16 06:26 PM 發表

同上次一樣咁多林鄭應該玩完
差佬收到order今次要報幾千人

一定過200萬

正常人步速大約每小時4公理
3km行3個鐘

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]