• 瀏覽: 35,203
  • 回覆: 166
  • 追帖: 4
+2
日前金鐘爆發大規模暴動,香港頓成全球焦點,惟外媒卻紛紛把矛頭指向警察,指其「暴力」驅散「和平」示威者。有香港本地的茶餐廳老闆甫回港得悉事件後,親身到現場實地拍攝,卻拍得中環一片狼藉,磚頭唾手可得的場面,痛心地呼籲社會反思:「到底和唔和平,大家可以睇吓!」。佢又指香港已為成為世界戰場,成為「八國聯軍」打擊中國的棋子,所以呢啲真相,都會被外媒所封閉! 原片:華記茶餐廳Facebook片段

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/1003067

維權回應:
茶記老闆甘為共?五?,
明明係和平示威,
你埋沒良心講大話,
班小朋友揸住條J,
點有能力暴動

唔啱嘴型好快沉

唉....真相又點? 冇人會理.

9融你死開啦!!!

暴徒仲話自已好和平,地磚又挖又掟,搞到七國咁亂,隨地垃圾!

(這些人 WongManTak、30678426, warforever, 鍾無艷.DonaldGood,講唔過我就禁人發言(可能是同一人分身),
如此限制言論自由,打壓異見,又何必發貼呢?   這些人言論反中,卻其實是限制言論自由的獨裁者,真諷刺!
他們的貼禁止能言的異見者,並沒有開放討論空間,變成小圈子自慰貼)

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-6-16 04:10 PM 發表

(這些人 WongManTak、30678426, warforever, 鍾無艷.DonaldGood,講唔過我就禁人發言(可能是同一人分身),
如此限制言論自由,打壓異見,又何必發貼呢?   這些人言論反中,卻其實是限制言論自由的獨裁者,真諷刺!
他們的貼禁止能言的異見者,並沒有開放討論空間,變成小圈子自慰貼) ...
都是反中亂港之一丘之貉!

華記老闆,要揾定舖,成班暴民起完你底,佔領你舖,仆街過黑社會班P K。深表同情。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-6-16 04:10 PM 發表

他們的貼禁止能言的異見者,並沒有開放討論空間,變成小圈子自慰貼) ...
特別條WONG仔,不斷開D廣告post,當然,廣告係要宣傳令人接受,唔需要同人討論。你唔接受都唔會俾你篤爆佢令到佢D宣傳效果破滅!

算9數啦, 只要立場一樣, 班人就算係攞住把刀去殺人, 都會係和平理性架啦, 重勁過共產黨

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-6-16 04:21 PM 發表
算9數啦, 只要立場一樣, 班人就算係攞住把刀去殺人, 都會係和平理性架啦, 重勁過共產黨
誰大誰惡誰正確 ???

引用:
原帖由 KC15 於 2019-6-16 04:12 PM 發表
華記老闆,要揾定舖,成班暴民起完你底,佔領你舖,仆街過黑社會班P K。深表同情。
小黃人絕對係香港最自私的一群
唔理別人生死

已確認30624700係歹灣人,最可疑嘅主體係夏迎春

暴民真的可恥

鍵盤翻頁
左右