• 瀏覽: 8,168
  • 回覆: 123
+10
https://thestandnews.com/politics/移交逃犯-吳靄儀-現行條例不存-一次性-安排-李家超講錯晒/

【移交逃犯】吳靄儀:現行條例不存「一次性」安排 李家超講錯晒。

犯民一開始就布局攪動亂。

依家香港乜嘢都有人反,揀反的人少來做囉!

香港唔係社會主義,思想無法統一,做乜都有人反㗎啦,問題係,社會整體民意,事實需要⋯⋯

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-16 09:55 AM 發表
依家香港乜嘢都有人返,揀反的人少來做囉!

香港唔係社會主義,思想無法統一,做乜都有人反㗎啦,問題係,社會整體民意,事實需要⋯⋯
咁即係點?

一次性條例又話特首特事特辦共產黨隨時拉人。

修訂逃犯條例。變有法可依又驚自己犯重罪被拉。

台灣又幫美國助攻。

咁點攪?

講乜嘢都冇用, 昨日特首 暫緩 逃犯條例, 佢哋要求要撤回, 好啦如果今日特首話願意撤回, 佢哋又要承諾 永遠可以再推出嚟, 後日 特首承諾 永遠唔會有逃犯條例, 佢就叫下台。 不斷有要求, 6月12日所有暴徒, 犯咗嘅事, 要求唔好定性為暴亂 唔好追究, 假如特首真係應承, 佢哋又會要求, 頒勳章畀呢啲暴徒。 但係你留意下 所有民主派冇人發動樓價太高大遊行, 要求政府設立空置稅, 阻止炒樓。 真正民生佢唔搞, 無關痛癢就搞遊行搞籌款, 大家點睇

唔講立場,講解決呢件事。

有咩方法?

2019年2月13日,特區政府提出一次性移交逃犯,民主派強烈反對

議員朱凱迪懷疑這是一場“政治串謀”,日後北京可直接與香港特首一人商討,以經濟犯罪為由引渡異見人士,影響一國兩制。

民主派的毛孟靜擔心,日後只要香港特首同意,就可以啟動引渡程序,不需要經過立法會審議,或許會出現濫權。

引用:
原帖由 lewark 於 2019-6-16 09:58 AM 發表

咁即係點?

一次性條例又話特首特事特辦共產黨隨時拉人。

修訂逃犯條例。變有法可依又驚自己犯重罪被拉。

台灣又幫美國助攻。

咁點攪?
我又唔可以代表大多數,又唔係議員,我講左都冇意思㗎啦!!

如果我揀,一次性啦!!

有時民x聯呢班人,真係冇咩用,淨係識得搞福利,對民意嘅掌握,好有問題!

不過,可能民X聯根本知道民意,不過習慣咗聽話做嘢,費事講咁多,仆街責任不是我的!!

唔係講笑,我有建制派朋友,真係呢種心態!以本子辦事,不發表自己意見!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-16 10:06 AM 發表

我又唔可以代表大多數,又唔係議員,我講左都冇意思㗎啦!!

如果我揀,一次性啦!!

有時民x聯呢班人,真係冇咩用,淨係識得搞福利,對民意嘅掌握,好有問題!

不過,可能民X聯根本知道民意,不過習慣咗聽話做嘢,費事講咁多,仆街責任不是我的!!

唔係講笑,我有建制派朋友,真係呢種心態!以本子辦事,不發表自己意見!! ...
一次性又會變成每件都可以特事特辦。
犯民咁多罪行,做得一次特事特辦又可以第二次特事特辦。

每一次特事特辦都加日落條款都無用,

下次又一次性加日落條款拉人。

咁犯民咪一樣法網難逃。

生平不做虧心事,半夜拷門也不驚。

引用:
原帖由 lewark 於 2019-6-16 10:10 AM 發表

咁犯民咪一樣法網難逃。 ...
梵文法網難逃,我估香港人真係唔關心㗎!

今次,係大部份香港人,覺得呢單野會影響到自己,先至同泛民一齊搞事姐!

成單嘢完咗,各有各諗㗎啦!!

蘋果報紙,其實唔係好好賣嘅咋,梵文年中搞咁多嘢,都唔係次次搞得起架,香港冇咩絕對向泛民忠心嘅人!!

你擔心泛民搞事,多餘啦,佢點都會搞事㗎啦!!

你聽多啲,基層議員講嘢,掌握多啲民意,好過啦!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-16 10:14 AM 發表

梵文法網難逃,我估香港人真係唔關心㗎!

今次,係大部份香港人,覺得呢單野會影響到自己,先至同泛民一齊搞事姐!

成單嘢完咗,各有各諗㗎啦!!

蘋果報紙,其實唔係好好賣嘅咋,梵文年中搞咁多嘢,都唔係次次搞得起架,香港冇咩絕對向泛民忠心嘅人!! ...
問題係點先可引渡呢條友。

一次性都反對。

引用:
原帖由 lewark 於 2019-6-16 10:18 AM 發表

問題係點先可引渡呢條友。

一次性都反對。
香港人,唔係冷血嘅,都想送佢去台灣,你叫啲建制派基層議員,出去收下風,到底市民想用咩方法解決,你咪揀果樣囉,我喺呢度同你講,都唔可以代表啲乜!!

再講,基層議員如果收錯風,炒左佢啦!

唔好養埋啲冇用嘅人,啲小人會害死你㗎!!

引用:
原帖由 lewark 於 2019-6-16 10:10 AM 發表

咁犯民咪一樣法網難逃。 ...
係,一次性係冇意義。
必須要修例,通過逃犯條例,先至有保障。

引用:
原帖由 一首歌一個故事 於 2019-6-16 09:58 AM 發表
講乜嘢都冇用, 昨日特首 暫緩 逃犯條例, 佢哋要求要撤回, 好啦如果今日特首話願意撤回, 佢哋又要承諾 永遠可以再推出嚟, 後日 特首承諾 永遠唔會有逃犯條例, 佢就叫下台。 不斷有要求, 6月12日所有暴徒, 犯咗嘅事, 要求唔好定性為暴亂 唔好追究, 假如特首真係應承, 佢哋又會要求, 頒勳章畀呢啲暴徒。 但係你留意下 所有民主派冇人發動樓價太高大遊行, 要求政府設立空置稅, 阻止炒樓。 真 ...
影低晒遊行班人的相,既然咁驚,全部下次返國內時拒入境,並沒收回鄉卡!

吾好傻啦!而家最重要係經濟,同大局!

條例搞到香港嚴重對立,經濟又走資,而台灣方面又幫個空心蔡!

你話俾我知為一個死者沉冤得雪重要D定中國加香港14億人的大利益更重要?

有時係要取捨,而個香港殺人犯,香港人都憎到佢死,你估佢以後重有好日子過咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]