• 瀏覽: 155,465
  • 回覆: 1,011
  • 追帖: 3
+29
遇人不淑

引用:
原帖由 ringo654321 於 2019-6-16 04:24 AM 發表
期望果班反賊d子女, 或者廢青自己,
係澳門, 呆灣, 被人先姦後殺,
然後兇手立即返來逃犯天堂-----香港,

sorry, 無得引渡架,
隨兇手大搖大擺係香港行,
吹咩 ...
呢個世代唔難再發生一啲跨境罪,因為好多人都無腦同衝動,好多機會會再發生童黨殺人,虐兒虐老,大型集團式騙案等,犯罪者會因為今次修例失敗漏洞消遙法外,受害者當中會有反修例嘅豬(包括泛民),大家到時準備定花生爆谷,等睇show。

朋友同我分析,我唔反駁。

引用:
原帖由 前來外圍的神童 於 2019-6-16 04:40 AM 發表

呢個世代唔難再發生一啲跨境罪,因為好多人都無腦同衝動,好多機會會再發生童黨殺人,虐兒虐老,大型集團式騙案等,犯罪者會因為今次修例失敗漏洞消遙法外,受害者當中會有反修例嘅豬(包括泛民),大家到時準備定花生爆谷,等睇show。

朋友同我分析,我唔反駁。 ...
其實真係好多人唔明逃犯條例,
同點解要修例
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap503!en-zh-Hant-HK
有幾多人睇過原有的逃犯條例呢?

引用:
原帖由 200kk 於 2019-6-15 11:47 PM 發表
民建聯帶死者家屬去求泛民和大律師公會幫助啦,保皇黨做唔到幫市民,就要去求其它政黨如何幫助,看你班飯民和大律師如何解決?

台灣殺人案死者潘曉穎的家屬一直尋求民建聯協助。對於暫緩修訂《逃犯條例》後可如何幫助家屬,李慧琼說相信家屬會擔心,疑犯被釋放後無辦法送到台灣,會促請政府繼續想辦法,該黨亦會想辦法。

李慧琼表示,有人對修例感不安及恐慌,但特區政府未能及時說明、澄清;更令市民痛心是有人借修例, ...
應該去問泛民!去問反對果啲人!去問蔡英文!

引用:
原帖由 KC15 於 2019-6-16 12:53 AM 發表
沉 冤難雪,多謝 巫婆9792743
叫潘小姐日日到毛婆家索冤夜夜到反送中發起人及連登班仆街屋企索冤,等佢地呢世都要知道害人禍港後果。

引用:
原帖由 fanhead 於 2019-6-16 04:50 AM 發表

其實真係好多人唔明逃犯條例,
同點解要修例
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap503!en-zh-Hant-HK
有幾多人睇過原有的逃犯條例呢?
23萬隻出去既人型豬中,
我敢肯定有22萬5000隻無睇過,
只有果班泛民狗漢奸已完,
黃官劣屍法棍睇過,
亦清楚無問題,
所以唯有配合毒媒, 黃色老師, 教授, 低級漢奸轉帖員,
鋪天蓋地去造謠, 煽動人型豬出來囉

如果民建聯然今次搵到其他方法送條友去台灣。
即係話政府係錯啦。

引用:
原帖由 牛屎華 於 2019-6-16 12:57 AM 發表
反對派冇人性利用殺人事件謀取個人政治利益,粗暴奪取死者家屬討回公道的權利,踐踏人類公義,反對派及支持者蛇鼠一窩人面獸心正人渣!
五毛沒人性。

將疑犯送去台灣,應該修送台條例,唔係送中條例。

移交俾台灣,你將人送上北京,根本沒幫到人。

引用:
原帖由 200kk 於 2019-6-15 11:47 PM 發表
民建聯帶死者家屬去求泛民和大律師公會幫助啦,保皇黨做唔到幫市民,就要去求其它政黨如何幫助,看你班飯民和大律師如何解決?

台灣殺人案死者潘曉穎的家屬一直尋求民建聯協助。對於暫緩修訂《逃犯條例》後可如何幫助家屬,李慧琼說相信家屬會擔心,疑犯被釋放後無辦法送到台灣,會促請政府繼續想辦法,該黨亦會想辦法。

李慧琼表示,有人對修例感不安及恐慌,但特區政府未能及時說明、澄清;更令市民痛心是有人借修例, ...
香港政府無恥。

台灣要疑犯,唔係修送台條例,反而修送中條例。

將疑犯送中,送上北京,與台灣要疑犯沒關係。

死者家屬都係算吧啦,政府為咗你地賭到就連黎命都冇整定法律無法制裁兇手,你地都係裝多兩注香願佢早日安息吧啦

借果條粉腸人渣,林鄭想立逃犯條例。根本當個別事件送犯人去台灣就完啦,攪咁能多嘢,林鄭今次應下台,原先做高官時就問責要下台,居然比到佢做凸手,無料到爆,咩都唔識做,害己又害中國政府及香港人。

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-6-16 03:47 AM 發表

任何反對修例人士進入中國內地必需嚴格查訽
支持條例市民可以優先送上大陸。

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-6-16 05:36 AM 發表

其實姓陳姓潘呢兩家人應該企出嚟向全港交代發生咩事
成個香港爲咗佢哋搞到亂哂
陳生無在香港法律下殺人,應比自由人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]