• 瀏覽: 33,718
  • 回覆: 187
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-6-15 23:12 發表
主要事前估唔到商家佬咁大反對,又估唔到建制商家佬轉軚,敗在商家佬身上
其實好明顯唔會有商家佬贊成,係明知都硬上啫

引用:
原帖由 immsjn 於 2019-6-16 01:28 AM 發表

咁又唔好話人令尊,我們中國人講禮儀。
反而想起小時住上水,有只唐狗生癬一撻撻,主人居然話只狗係番狗,毛色系咁。村長話人要厚道,不好說穿,所以村童一見那狗便大叫洋犬洋犬哩。 ...
可惜條實唐扮洋犬還是失寵給主人宰了,那時新界還興吃狗肉,不過我們以其生前太污穢,也不敢吃。

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-6-15 11:43 PM 發表
笑死我
D民族主義者真係好白痴
你叫我自認中國人?
我真係 Shame on myself
所以我唔會認自己係中國人
中國有個習總,呢度都有個雜種

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-6-15 11:52 PM 發表
D白痴唔好再問我係咪中國人
我會答你唔係
因為我覺得做中國人好醜
你咪話你係西人囉 把口你生係你度,想點講就點講

台獨之母

引用:
原帖由 女友m痛的大移媽 於 2019-6-16 01:37 AM 發表
https://www.facebook.com/100008310738681/videos/2472462743040726/
哂4分幾鐘睇啲岸鳩野 不如打下飛機好過

撼頭埋牆
@廢青聯盟

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-6-15 11:12 PM 發表
主要事前估唔到商家佬咁大反對,又估唔到建制商家佬轉軚,敗在商家佬身上
可以反思既係, 商家佬同政府有幾close
同樣地, 我好surprise 平時講政府係中共傀儡既人, 會講依件事係特首做出黎..
咁大件事老共冇份? 我唔多信

我覺得今次既成件事....就好似照妖鏡

吊7建制,選矩地又落實吾到,選你地有膠用。

🐷一般的隊友!

引用:
原帖由 DonaldGood 於 2019-6-15 11:52 PM 發表
D白痴唔好再問我係咪中國人
我會答你唔係
因為我覺得做中國人好醜
已後認自己係火星人囉!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-6-16 12:15 AM 發表

你覺得用中國字好光榮嗎?點解仲要用?
樓主識撚英文咩!

建制同差佬呢次俾林鄭玩死,黎緊選舉可能票債票償,差佬可能被告濫用暴力。駝衰家。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]