• 瀏覽: 3,617
  • 回覆: 16
立法會原訂於周三 (12日)就修訂逃犯條例恢復二讀,惹起大批市民包圍立法會,最終爆發警民衝突,立法會何時恢復大會審議修訂《逃犯條例》仍未有定案。《星島日報》今日(15日)頭版報道稱,專責香港事務的中央港澳協調小組組長韓正近日南下深圳,並曾與特首林鄭月娥商討修例,林鄭擬決定暫緩修例,重新諮詢。林鄭見記者,交代修例進展,《香港01》全場直播。她在記者會上正式宣布暫緩修例,指徵詢意見不設時限。對於會否調查警方在金鐘衝突的行為,林鄭形容示威者不是和平表達意見,也有用殺傷力武器襲擊警務人員,所以警員天經地義去執法。

已經暫緩了,以後香港就係犯罪天堂

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/340889/逃犯條例-持續更新-正式宣布暫緩-林鄭-徵詢意見不設時限

點解林鄭不撐下去

俾夠一百年去徵詢結果咪又係一L樣。

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-15 04:50 PM 發表

因為呢度好多五毛都撐唔住了。
一條咁嘅引渡條例,可以上綱上線到凍結官員資產及禁止入境,有咩可能?怕美國公民會無故被引渡回大6,美國在大6莫非冇公民喺度咩?又唔怕嗰啲公民安全?定係在港美國公民好多都做講七年刑期嘅嘢,所以怕引渡?講到尾,都係怕美國在港大量間諜安全!

「徵詢意見不設時限 」即是將事件不了了之。

引用:
原帖由 果個笨拙的山頭 於 2019-6-15 04:25 PM 發表
立法會原訂於周三 (12日)就修訂逃犯條例恢復二讀,惹起大批市民包圍立法會,最終爆發警民衝突,立法會何時恢復大會審議修訂《逃犯條例》仍未有定案。《星島日報》今日(15日)頭版報道稱,專責香港事務的中央港澳協調小組組長韓正近日南下深圳,並曾與特首林鄭月娥商討修例,林鄭擬決定暫緩修例,重新諮詢。林鄭見記者,交代修例進展,《香港01》全場直播。她在記者會上正式宣布暫緩修例,指徵詢意見不設時限。對於會否調 ...
你覺得咁差嘅咪移民外國,或者返中國大陸囉!

冇人阻你,886

冇曬管治威信,唔捱得幾耐,葉劉有機會。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-6-15 04:50 PM 發表

一條咁嘅引渡條例,可以上綱上線到凍結官員資產及禁止入境,有咩可能?怕美國公民會無故被引渡回大6,美國在大6莫非冇公民喺度咩?又唔怕嗰啲公民安全?定係在港美國公民好多都做講七年刑期嘅嘢,所以怕引渡?講到尾,都係怕美國在港大量間諜安全! ...
人民唔喜歡送中法就係唔喜歡送中法。

正如父母包辦婚姻所搵的老公/老婆唔一家差,
但大家唔可以接受包辦婚姻就係唔可以接受包辦婚姻。

「市民唔理解xxxxx」唔係可以違反民意的理由。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-15 04:51 PM 發表
「徵詢意見不設時限 」即是將事件不了了之。
23條、國教都係咁收皮。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]