• 瀏覽: 12,188
  • 回覆: 171
+5
陳同佳感謝各界支持
佢未來一定會為香港自由民主一同努力

有103萬港人支持,陳生應該來個90度鞠躬。

多謝民陣
多謝泛民
多謝黃絲
多謝教協及廣大教師
多謝記協及廣大記者
多謝各階層黃絲公務員
多謝各水腦後生仔女
多謝各扮鬼慈母大媽
多謝各英美日加國及台灣
多謝各漢奸二五仔女
多謝救世軍等一眾機構組織

......
不能盡錄...

引用:
原帖由 商界謝皮的獅子 於 2019-6-15 03:39 PM 發表
陳同佳感謝各界支持
請問你是他本人嗎?你可以代表他嗎?

引用:
原帖由 商界謝皮的獅子 於 2019-6-15 03:39 PM 發表
陳同佳感謝各界支持
自己睇清楚,係香港政府借死人,去立逃犯條例

https://theinitium.com/article/20190612-taiwan-mac-interview-extradition-bill-protest/

香港政府借死人,去立逃犯條例, 根本鐵證如山.
係777成日當D人吾睇報紙,新聞, 係甘老作.

仲有呢單逃犯條例, 係周酷鼎想出來死橋
上次周酷鼎又係用條死橋害到689
所以周酷鼎係特首殺手, 用佢D橋無好結果.

https://theinitium.com/article/20190612-taiwan-mac-interview-extradition-bill-protest/

其實佢真係有無可能會玩野,放監後上tbb東張西望接受訪問感謝際個103萬人支持?

參選垃圾會
大把港仔為你遊行
實佔一席啦

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-16 12:33 AM 發表

通過"逃犯條例"立法的唯一方法, 又可移交逃犯到台灣:
國家名單要刪除中國大陸.

揾鬼信中國大陸陽光司法!
我理解你意思,但朋友你可唔可以幫手解答小弟以下問題?

純好奇一問: 如果修例會將香港由地球變成火星, 咁大陸本身就係火星,點解幾十年來仲有咁多外資敢投資以及進註在大陸境內?

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28285949&extra=page=2

引用:
原帖由 philipccl 於 2019-6-16 12:25 AM 發表
請問你是他本人嗎?你可以代表他嗎?
有乜野開心得過殺左人唔使負責?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-16 01:02 AM 發表

answer: 投資以及進註在大陸境內和投資以及進註在香港, 是不同人物.
1) 中美之爭, 中方利用香港捉外國關鍵人物.
外國關鍵人物不在中國
外國關鍵人物在香港

2) 中方可隨時捉香港人上大陸, e.g. 屈任何人30年前在大陸犯法(7年以上刑期). ...
首先多謝回應 我認為你的答案基本上算合理,不過在現實上又唔係100%符合(紅字), 例如現在那位前加拿大外交官好似叫"康明海"此刻仍在大陸境內被扣留 (當然都要講明前題係大陸報復孟晚舟被扣留事件)

最後補充一些個人看法,我基本上算中立,即不完全反對/支持, 始終覺得今次暫援修例除了因為大型遊行和沖突, 商界的憂慮才是更重要被考慮, 我亦理解唔少香港人包括朋友你都係dislike大陸,但事實是香港已回歸, 若把大陸排除引渡國家名單的話, 是絕對講唔通的....從公義角度出發, 修例仍係應該進行下去, 只不過必須要等氣氛理性後重新咨詢, 例如應把人權保障條文清楚寫入法例裡面

有天才黃暴鎮壓!每次立逃犯條例都要一次性!要立幾百次!每次都係百幾幻人游,學生又可以幾年唔使返學!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]