• 瀏覽: 45,687
  • 回覆: 266
  • 追帖: 1
+7
其實說林鄭要上去照肺~那是很不了解大陸的官文化
這種跨區非主管既職務
只要沒利益衝突同與國政大原則有違背
上頭基本唔會理你地方首長點做
會面只會表明中央的要求和希望達到既目標
你衰左大不了直接換掉你~多得人是能替代
點會慢慢同你照肺
另外說香港這事影響國家聲譽~~講真而家大陸在外都被抹黑到無以復加
尤其在與美貿戰對峙情況下~香港這事一不算大(放在國際同類事件中)二來真別把現今既香港想得這麼重要~~你話今日既北京上海發現咁既事可能就大

睇黎中央政府同毒果關係好好

引用:
原帖由 ar_yu 於 2019-6-15 02:50 PM 發表
請廣傳支持政府警察大遊行, 等佢哋知道乜嘢叫做一百萬人大遊行,等佢哋見到主流民意都係支持修例。
唉!暫緩先出泥,想點

毒果作品

引用:
原帖由 床上疑惑的救星 於 2019-6-15 15:42 發表

有閪人出來呀.有就一早出啦.加曬冇70人🤣🤣🤣
老實講,咁又吾止,你吾好當人流嘅,果啲什麼鳩溶、淨心、振中...等都未見影,再加埋有八十幾萬人聯署

傳聞話早排習近平、特朗普、外星人、林鄭秘密會議,大家一齊玩諗住炒起炒泛民,引曬啲反中亂港漢奸出嚟,因為外星人是特朗普契哥,由外星人 落命令叫特朗普擘大個口趷高個籮柚,最好笑是原來外星人一直控制美國,其實外星人是釘書機 個細路打窿機昌 辦的,美國政府 一直以為著住馬騮衣嗰個係外星人, 原來畀打窿機昌一路玩緊, 樓主話北上被照肺嗰個唔係林鄭月娥是打窿機昌, 因為習主席話昌少玩得太過份, 要特朗普擘大個口趷高蘿柚咁核突,因為佢個頭又硬屎忽又臭唔好叫佢擺埋啲咁嘅動作

應該拉返大陸受審,派班暴徒港警出來打孩子

我想問反對派,撤回條例後有咩方法去彌補大陸罪犯犯罪後逃到香港匿藏嘅問題?
請認真答,唔好講廢話

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-6-15 02:46 PM 發表
特區政府漠視香港103萬人上街和平示威反送中,周三(12日)警方更武力驅趕立法會外抗議市民,將全港民怨推至頂點。北京為處理是次修例的爛攤子,本報昨日獨家報道,主理香港事務的中共政治局常委、國務院副總理兼中央港澳工作協調小組組長韓正南下深圳坐鎮。《星島日報》今日報道料特首林鄭月娥今日會宣佈暫緩修例後,...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper ...
777可能被軟禁,一世返唔到落香港

確實願賭服輸
敗軍之將無話可說

盡左力打到彈盡糧絕
冇野好講

其實係應該請辭
時不與我
形勢比人強
再留係度毫無意思?

引用:
原帖由 nashwan 於 2019/6/15 02:56 PM 發表
不知所謂
致林鄭女士同埋一班所謂保皇議員
真係要同你哋講句不知所謂, 林鄭妳對唔對得住選妳果777位選委, 而議員們又對唔對得住選你哋嘅幾百萬選民.

既然我哋選得你哋出嚟就係信任你哋係為香港謀幸福, 為受害人討公道. 況且妳哋亦有真實數字嘅80多萬香港人背書支持. 但得到嘅係臨陣退縮. 咁以後根本唔須要有政府, 唔須有議員議事, 凡事以鬥多人上街武鬥, 以勝者話事.

而於議會內 ...
你就真係不知所謂

細佬將會開傳教士模式!
真心祈望香港人有獨立批判/分析能力
現時香港各大媒體可信數都唔高,香港要尋找事實全部已經唔容易了!

引用:
原帖由 lcyllya 於 2019-6-15 03:55 PM 發表
我想問反對派,撤回條例後有咩方法去彌補大陸罪犯犯罪後逃到香港匿藏嘅問題?
請認真答,唔好講廢話
有幾多人?犯咩罪?請列出

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]