• 瀏覽: 91,858
  • 回覆: 622
  • 追帖: 3
+15
引用:
原帖由 2017!女主葉劉 於 2019-6-15 10:13 AM 發表
http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20190615/_2019061509420765423.jpg

修訂《逃犯條例》風波周三發生大型衝突,警方向示威者發射布袋彈槍、橡膠子彈及催淚彈,其中一名拔萃女書院男教師中槍致右眼受傷,可能需要數星期至數月後才恢復八至九成視力,而據了解警方以暴動罪拘捕他。另外,就警方在公立醫院拘捕示威人士, ...
係咪睇得番,十日八日後先知。睇唔番可以攞傷殘津貼,點都係你嬴

Good job

引用:
原帖由 tailing 於 2019-6-15 12:06 PM 發表

你可疑都可以有100個察查你100次身份證嘅!
唔守法嘅人開口埋口講法例,呢吓好笑!

引用:
原帖由 鈣薯 於 2019-6-15 10:40 AM 發表
罪名任你屈

有份去遊行都會變成暴動罪

如果有衝,入就入硬。 睇吓可唔可以拖堆個毅進黑警落水啦 掉佢去文職都好

過一排就冇人記得呢啲有案底嘅人,第時搵工就慘慘囉

矛自由失自由傷心痛心眼淚流

引用:
原帖由 老鼠斑 於 2019-6-15 10:49 AM 發表
希望將呢個不知何謂人師之道嘅黃教,永久開除教藉,拯救學生,免受塗毒
不知所謂既 照吓鏡啦

恭喜

希望佢無事啦,750萬香港人都會支持佢架

引用:
原帖由 fake04 於 2019-6-15 11:14 AM 發表
民主派 = 暴力 + 欺凌 + 造謠 + 包庇 + 偽善 + 冷血 + 雙重標準 + .....
啊啊啊

總之藍絲打手應為行出來就有罪

又一個教師一夜成名,應該好快又有國家主動收留

引用:
原帖由 籠中可愛的馬桶 於 2019-6-15 12:06 PM 發表

拋頭顱灑熱血   出得黎行    預左要還        吾好話盲左1 2隻眼    死刀要預左架啦     當年呆灣太陽花學運    民進黨議員又絕食又自焚    甘之後陳水片菜英文就上晒位   香港d犯民無柒用   又想奪權當家作主        剩係得把死人口     推d天真無斜枉有一腔熱血青年去死

電視報紙見到         暴徒撬出大堆地磚作為武器  ...
咪好囉 成功爭取政客就財源滾滾 佢眼閉去坐監

等坐監入去比人爆另一隻眼啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]