• 瀏覽: 91,857
  • 回覆: 622
  • 追帖: 3
+15
引用:
原帖由 clogalaxy 於 2019-6-15 12:21 PM 發表

佢唔落台冇可能平民憤
好肯定777下台會令香港重現生機⋯⋯⋯最起碼市民唔會繼續上街要求777下台⋯⋯⋯無辜市民唔洗再受警方洗用過份武力布袋彈槍、橡膠子彈及催淚彈洗禮⋯⋯⋯

如果教人去衝,作為老師,真係幾危害學生, 不過都好過政客,只叫人衝自縮

引用:
原帖由 彼德c 於 2019-6-15 12:12 PM 發表
又一個教師一夜成名,應該好快又有國家主動收留
駛乜去外國呀,而家成為英雄,大把囡食喇

即使暴亂罪成,仍然可以教書;香港咁多黃校長,肯定有一個會請佢

精彩 人生

引用:
原帖由 cwwan 於 2019-6-15 12:20 PM 發表
做教師,做到你咁激,你都是不適合教書.
教書冇個人意志嗎? 佢教通識更加要留意呢 d 事,有自己想法有咩問題?

引用:
原帖由 cryingwife 於 2019-6-15 12:25 PM 發表

香港法庭就梗係獨立,但保安局就係under 林鄭既。
保安局當然under林鄭啦但拉疑犯都要問林鄭真係第一次聽

引用:
原帖由 2017!女主葉劉 於 2019-6-15 10:13 AM 發表

修訂《逃犯條例》風波周三發生大型衝突,警方向示威者發射布袋彈槍、橡膠子彈及催淚彈,其中一名拔萃女書院男教師中槍致右眼受傷,可能需要數星期至數月後才恢復八至九成視力,而據了解警方以暴動罪拘捕他。另外,就警方在公立醫院拘捕示威人士, ...
身為教師都對逃犯條例不去了解而盲目反對.該死免誤人子弟

引用:
原帖由 cryingwife 於 2019-6-15 11:25 發表
所以話林鄭政治技巧差,你拉個女拔教師只會撻著很多女拔學生和校友,你知唔知有幾多女拔校友在社會甚至政府內身居要職?
原來撈份女拔教屍已經有凸拳免檢控㗎嗱?
咁又唔錯喎

有心去搞事就要有勇氣承擔後果,睇你全副裝備唔好話只是路過呀.

真心希望呢個白癡老師坐監

人地教師月入9萬又有理想,5毛人仕一年做一年都冇,又廢

香港暴動,罰好輕,無怕。

引用:
原帖由 JohnnySh 於 2019-6-15 10:21 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=IKsSMog9hNE
.
.
.
.
揭速龍小隊真身:武警 攞單程證做港警!

see   n  comment
攞單程證,即是移民為香港身份
香港身份做警察,
有乜問題?
攞綜援又唔得,
打工又唔得?

你地移民去外國之人,
喺新地方唔駛揾食?

引用:
原帖由 paul-lo 於 2019-6-15 12:29 PM 發表
有心去搞事就要有勇氣承擔後果,睇你全副裝備唔好話只是路過呀.
儍啦佢去渡假啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]