• 瀏覽: 84,519
  • 回覆: 566
  • 追帖: 4
+28
引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-6-15 10:06 AM 發表
年輕人,夠18歲要去登記做選民
利益集團只會認錢, 那會有正義良心

阿爺派左好多好多針係 TW, 等天下太平時, 就夾公投回歸阿爺.. 果班針, 連同大陸親友團聚既時間都無, 過既生活係日日無間, 十年又十年..
777你個粉皮, HK一野暴動, 點叫針去叫TW 回歸, 又要洗底等番十年八載先可以望統一埋TW,果班針, 分分鐘做緊無間時, 林病仲係同老公扑野做人,  班針就無得見老婆條仔女.. 有D 真係做到死都未收得番TW, 客死異鄉..TW係好鬼多個省, 好多條針都被你777 累Q死..TW 地方大過HK 幾L多, 要幾多條針先夠叫居民搞公投, 駛L左幾多錢, 777你知唔知有幾條針係TW 做到死左都無得番大陸團聚..因為一日未統一

小小777, 夠膽搞亂統一台灣大業, ... 馬交,同大陛全部省,一聽到TW二字, 就會先請示阿爺,係得777你唔係根正苗紅, 先會代表中國其中一個小小地方話走去搞TW..
你D 屋企人,唔該自動自覺送中先啦. 直到收番TW為止先好落番黎HK.宜家你玩到暴動, 點做樓盤既示範單位, 點叫人黎睇樓買樓.. D 針點好意思開聲sell 阿爺?
TW 大把針, 過得比你777 班親戚仲慘.. TW一日唔統一, 一世都要係TW 做條針.. 已經唔Q講乜野外國勢力..

過去幾日既努力無白費,good job👍

嘩, 老左咁X多成個七八十亞毛.
懷欵佢真的會出來主持大局, 可能癈柴張建忠多D.

外國勢力同泛民重大勝利,又可以去向主子邀功

都一早講過, 佢咁樣做, 兩面不是人, 遲早出事, 依家阿爺唔撐, 建制保皇轉軑, 行會意見分歧, 外界壓力再加上內部分裂, 百害而無一利, 若情況再惡化, 影響整個香港社會, 包括經濟、民生, 以至聲譽, 中央一定出手。

佢已盡失民心, 落台係遲早嘅事。

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-15 10:41 AM 發表

有啲議員就想香港平穩安定發展,
有啲議員就想香港變戰場, 推人哋啲仔女去衝去撞佢坐監。
你同我講無用架,選票起年輕人手上,佢地先係過往無出黎投票既香港市民

政府開始播廣告叫大家登記做選民,建制今次含柒啦

睇少香港人團結力量吖啦

你班八十幾萬聯署,聽日街站做乜鳩野縮呀?出黎吖!

一講到送中, 個個都反對.

香港D 所謂愛國人仕, 又係得把死人口.

政府咁弱勢, 咩都做吾到

引用:
原帖由 thanks橋 於 15-6-2019 10:03 發表
繼6月9日103萬人上街反送中及連日佔領金鐘示威後,建制派對修例意見昨日突然全部「轉軚」,而全部建制派中人均表示應該暫緩執行,根據不同報道指,行政長官林鄭月娥今日下午將見傳媒,宣佈暫緩修例。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20190614/720pix/1560514120_1bce.jpg

繼6月9日103萬人上街反送中及連日佔 ...
好!事件暫時解決!否則七一來多鑊勁嘅!市面回復平穩!

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-6-15 10:04 AM 發表
一縮你以後乜都唔駛做了
23條、國民教育就係樣板……一縮就唔使做了

引用:
原帖由 sam0010 於 2019-6-15 10:04 AM 發表
一縮你以後乜都唔駛做了
都佢唔縮咩on9,班建制L根本都唔想立法

引用:
原帖由 黃文文 於 2019-6-15 10:57 AM 發表
嘩, 老左咁X多成個七八十亞毛.
懷欵佢真的會出來主持大局, 可能癈柴張建忠多D.
差唔多9成十係  張建忠 ..
呢鋪搞到 公投統一唔到TW,   
佢想甩身, 唔該寫醫生紙, 要飛去外國求醫.. 否則, 阿爺一定有方法要佢自願送中..

777都 on 9, 阿爺要人自動出現係地球任何地方,根本一D   難度都無.. 只要問下阿爺, 阿爺第日就幫你搞掂..

再唔係, 出LAN 線, 過一個月後, 無人會再記得..

但宜家全tw 都記得, 612 開槍暴動..  死得.. 統一tw大業拖多一日,多一月,多一年, 777 都要萬箭穿心...

引用:
一縮你以後乜都唔駛做了
你同樣發動多過103萬出來遊行再加上圍剿立法會被警方打一次,反對擱置,林鄭肯定會繼續推行,好簡單者,咁樣!民意在你這邊,人哋又會心服口服。

777,肥佬宗,比加超,僭建華',炒魷魚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]