• 瀏覽: 41,709
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
+40
而家咁嘅勢
香港嘅將來,一國嘅肯定,亂局嘅代價
只能置之死地而後生
反正都亂,係無法控制嘅野貓亂
就索性俾佢亂
最好亂到無工返,無書讀,無經費,無糧出,無錢供屋,物資貧乏,資產大貶値
樣樣決策政府照舊按章提出,由得議員按程序可以充份拖而不行
太多人要燒到埋身,人人基本生活都成問題,再無法擺對筷子白養癈青,先會知道珍惜
中國只維持低度嘅參與,不用要再用政策支持香港,甚至正面與香港競爭
那怕什麼協議取消,全面接受,將外國借香港作籌碼嘅條件,完全消弭於無形
香港人舒服得太耐,網絡媒體洗腦太容易,不辨是非黑白變常態
置之死地而後生,就讓它延續八至十年
走嘅由得佢走,要註銷護照身份證,走的用審核過大陸人或其他國家人補充
就讓大家體驗吓扭曲民粹可以帶來嘅嘅成果
其實行這一套正正是亂港有心人做緊嘅方向同法
但十年八年,其間沒有香港成為角力棋子拖住隻腳
中國自然更強更盛,那時香港才借助大灣區嘅發現,重新定位,迎頭趕上

引用:
原帖由 discuadmstupid1 於 2019-6-14 10:43 PM 發表

咁你唔好黎香港買奶粉
你點知我賣緊奶粉?
將來買得起應該只有大陸人
香港奶媽滴奶週街蕩

引用:
原帖由 discuadmstupid1 於 2019-6-14 10:50 PM 發表

飲多d希望你d仔女生 cancer 死
大家咁話又如何?

引用:
原帖由 discuadmstupid1 於 2019-6-14 11:07 PM 發表

你生到仔咩?有冇屎忽先?
你個仔夭折咗就咪咁小氣啦

引用:
原帖由 discuadmstupid1 於 2019-6-14 11:09 PM 發表

我都認為777係英碟
冇理由咁搞法
講明撤資
照去
撤咪撤
早啲徹
多啲中資
財富大轉移

引用:
原帖由 r102030r 於 2019-6-14 11:06 PM 發表

在休會期間,美狗會全力拍金融劇集,商界仲未低估,這局面商界已知,無奈香港蠢人多!這是最可悲!法例一定要通過,支持林鄭,要勝人渣,必要更人渣,更要懂做戲,犯民班人戲咁屎,都大把戇鳩仔信,戇鳩真係冇藥醫! ...
金融走,金融來
更大嘅金融風暴,席捲全球嘅(當然從來都係老美引發)
香港輕舟再過萬重山,都安然無恙
不過今次我希望見到衰香港,遷上海

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]