• 瀏覽: 7,409
  • 回覆: 36
美國正在開緊急會議,商討是否出兵伊朗

引用:
原帖由 Sun021212 於 2019-6-14 09:11 PM 發表
出口術

出兵伊朗?有錢出糧比美軍咩?

已經插臟嫁禍,出兵也不奇怪

引用:
原帖由 Sun021212 於 2019-6-14 08:11 AM 發表
出兵伊朗最少集合七八十萬大軍﹐𠵱家嘅美軍得果幾千人打乜撚﹐要求昔日盟友出兵就冇人啋佢﹐靠美帝自己打你估打飛機咩。

引用:
原帖由 今生何求 於 2019-6-15 09:49 AM 發表

出兵伊朗最少集合七八十萬大軍﹐𠵱家嘅美軍得果幾千人打乜撚﹐要求昔日盟友出兵就冇人啋佢﹐靠美帝自己打你估打飛機咩。
伊朗的飛彈可以直接打到老美在波斯灣的軍事基地。如果是飽和式攻擊,老美波斯灣的基地就會被移為平地。

當然打老美航空武艦是很困難,所以伊朗也是會輸,只是老美也會損失慘重。

俄國會出手的。

但係好多駐軍係中東幾國,包圍哂伊朗。就算小打小鬧,都好麻煩。

引用:
原帖由 Sun021212 於 2019-6-14 09:11 PM 發表

先唔講伊朗軍力,知唔知伊朗地域遼闊比伊拉克大好多好多,
要征服伊朗意味著要動員比波斯灣戰爭時期更大規模兵力,
而美國目前財政情況根本做唔到..........

不排除選情大落後時癲普狗急跳牆

引用:
原帖由 千億散盡還復來 於 2019-6-15 11:20 AM 發表
俄國會出手的。
俄軍不會直接同美軍開片

伊朗有充足的石油和人力資源,只需要中俄保證源源不斷的武器供應,有能力打一場持久消耗戰。

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2019-6-15 12:38 PM 發表
但係好多駐軍係中東幾國,包圍哂伊朗。就算小打小鬧,都好麻煩。
中東無國家借路比美國,包括以色列都唔借,
因為怕伊朗報復

引用:
原帖由 殘火太刀旭日刃 於 2019-6-15 12:52 PM 發表

先唔講伊朗軍力,知唔知伊朗地域遼闊比伊拉克大好多好多,
要征服伊朗意味著要動員比波斯灣戰爭時期更大規模兵力,
而美國目前財政情況根本做唔到.......... ...
伊朗既地理優勢仲要好好,易守難攻,仲要多山頭,
美國最多可以做既就下出下戰機炸下伊朗
陸軍可能性唔大,最少目前唔太可能,因為無國家借路比佢去打伊朗,
再者,伊朗要守陸軍都容易,因為多山,有制高點,
美國要打陸戰為主,可以勝,但絕對係慘勝,
立體戰術海陸空齊出都係慘勝,
因為伊朗防空體系差,
但海陸既軍備唔差,同埋有信仰,對士兵黎講係聖戰黎,
個種狂熱就好似日本當初咁,
無陸軍既戰爭,美國係佔領唔到伊朗,
海空最多都係搞下破壞

想將伊朗推返談判桌,一係就直接炸德黑蘭,炸到伊朗無得還手,並且求神拜佛自己損失唔大
一係就唔好郁手
小打小鬧除左打下飛機有乜用,伊朗除左無面但又唔覺得痛,鬼同你傾,等我整粒核彈出黎先講啦

如果美國諗住打散伊朗,唔係唔得既,美國肯唔肯冒大平洋戰爭既傷亡去賭?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]