• 瀏覽: 4,656
  • 回覆: 21
明明修例對香港冇實際著數,總係有d人見有人反對就要話支持,明知蝕本都鐘個頭埋去,真係唔得佢地死

Je pense, donc je suis
引用:
原帖由 Bullshot 於 2019-6-14 03:46 PM 發表
明明修例對香港冇實際著數,總係有d人見有人反對就要話支持,明知蝕本都鐘個頭埋去,真係唔得佢地死
你估計內地逃犯有幾多, 一旦內地逃犯知道香港係逃犯天堂, 一窩風湧來香港避風頭, 政府又不能戒走佢地, 當中係有很多窮凶極惡, 好大機會在港再殺人, 讓佢地居港滿7年後就正式成為香港公民, 而且已經開枝散業, 有埋下一代搶你們的公屋和福利, 教育醫療等開支, 你想像下有冇實際著數?

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-14 04:54 PM 發表

你估計內地逃犯有幾多, 一旦內地逃犯知道香港係逃犯天堂, 一窩風湧來香港避風頭, 政府又不能戒走佢地, 當中係有很多窮凶極惡, 好大機會在港再殺人, 讓佢地居港滿7年後就正式成為香港公民, 而且已經開枝散業, 有埋下一代搶你們的公屋和福利, 教育醫療等開支, 你想像下有冇實際著數? ...
閣下的智力有問題,如果d 逃犯有在港犯事,一早俾香港拉左啦,根本呢d人想避難就唔會在香港攪事;而什麼居港七年,違反入境條件/旅遊/坐監都唔計,唔會成為居民。

有勞閣下讀多d書,用下個腦,會少d俾人笑

引用:
原帖由 Bullshot 於 2019-6-14 06:08 PM 發表

閣下的智力有問題,如果d 逃犯有在港犯事,一早俾香港拉左啦,根本呢d人想避難就唔會在香港攪事;而什麼居港七年,違反入境條件/旅遊/坐監都唔計,唔會成為居民。

有勞閣下讀多d書,用下個腦,會少d俾人笑 ...
你智商有問題, 在港犯事,當然在香港拉, 在港審。
我是指在內地犯重罪要著草那些逃犯, 聽見香港可以避風頭而不會被引渡回國受審, 誰也會選香港作落地方。

回歸前有四大探長搜括民脂民膏貪污取得鉅款逃往台灣,台港因為冇逃犯條例,被四大罪犯鑽空子成功,可以安享晚年,香港唔能夠再放過那些通輯犯了,一定要殺一儆百,以警效尤。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-14 06:23 PM 發表

你智商有問題, 在港犯事,當然在香港拉, 在港審。
我是指在內地犯重罪要著草那些逃犯, 聽見香港可以避風頭而不會被引渡回國受審, 誰也會選香港作落地方。 ...
條友在別國犯案,但在香港冇犯法,咁關香港乜事

引用:
原帖由 黃豬瘋 於 2019-6-14 09:46 PM 發表
回歸前有四大探長搜括民脂民膏貪污取得鉅款逃往台灣,台港因為冇逃犯條例,被四大罪犯鑽空子成功,可以安享晚年,香港唔能夠再放過那些通輯犯了,一定要殺一儆百,以警效尤。 ...
有個中國領導人收$5千萬你唔去追䆒?揾d陳年 case 過橋

引用:
原帖由 Bullshot 於 2019-6-14 10:28 PM 發表

條友在別國犯案,但在香港沒有犯法,咁關香港乜事
正因為他在香港沒有犯法, 他就可以來香港避風頭, 政府又不能戒走他,  讓他居港滿7年後就能成為正式香港公民, 而且已經開枝散業, 有埋下一代搶你們的公屋和福利, 教育醫療等開支, 你想像下有冇實際著數?
原來你們真的不曾考慮阻止修例的惡果。

引用:
原帖由 skgaming 於 2019-6-14 11:33 PM 發表
(震撼)驚天陰謀!林鄭月娥繞過國家推動「逃犯條例」的真相!
https://www.youtube.com/watch?v=hlTE-FNuO9U&fbclid=IwAR2zAexh4xxeCz3C5QjJhdVFbMEhVebluKGWiRcjKlTOSZmmwunnYyIypd8 ...
繞你個頭, 你地妖言惑眾的功力真是倒退到小學雞級數
香港回歸以來都是獨立施政, 被犯民妖化時迫於無奈就請人大釋法, 卻被說成中央干預香港事務
其實特區政府一向都是因時制宜去立法施政, 保障香港良民, 不用中央指示, 只要支持她就夠了, 其實中央一向都沒干預香港內政, 只是一直支持特首的施政。
歷來都是反派屈中央干預香港事務。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-15 09:30 AM 發表
正因為他在香港沒有犯法, 他就可以來香港避風頭, 政府又不能戒走他,  讓他居港滿7年後就能成為正式香港公民, 而且已經開枝散業, 有埋下一代搶你們的公屋和福利, 教育醫療等開支, 你想像下有冇實際著數?
原來你們真的不曾考慮阻止修例的惡果。 ...
沒有犯法,即係一個好人,係英國普通法人權法原 則。大陸人來港以旅遊簽證就算留十年都不能成為居民

引用:
原帖由 Bullshot 於 2019-6-15 10:37 AM 發表

沒有犯法,即係一個好人,係英國普通法人權法原 則。大陸人來港以旅遊簽證就算留十年都不能成為居民
即是話: 陳同佳在台灣殺左女朋友, 逃回港不犯法都是一個好人?
大陸人來港以旅遊簽證就算留十年都不能成為居民, 但可以用各種方法賴死唔走, 呢啲都係因為你地推翻引渡修例的代價。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-15 11:40 AM 發表

即是話: 陳同佳在台灣殺左女朋友, 逃回港不犯法都是一個好人?
大陸人來港以旅遊簽證就算留十年都不能成為居民, 但可以用各種方法賴死唔走, 呢啲都係因為你地推翻引渡修例的代價。 ...
冇罪假定呀 Ching

引用:
原帖由 Bullshot 於 2019-6-14 10:39 PM 發表

有個中國領導人收$5千萬你唔去追䆒?揾d陳年 case 過橋
我追究毒果收美國一千萬

引用:
原帖由 黃豬瘋 於 2019-6-15 02:55 PM 發表

我追究毒果收美國一千萬
我追究李卓仁收黎智英捐款

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]