• 瀏覽: 5,161
  • 回覆: 43
學生在校門的喇沙像前靜坐。正值考試期間的喇沙書院今早發起靜坐抗議,以表達對修訂逃犯條例,以及6月12日警方使用暴力的不滿。記者現場所見,有約100名學生和校友參與行動。有參加學生認為警方的暴力行為過分,並會考慮參與之後的示威。

今早7時45分,有約100名戴著口罩的喇沙書院學生和校友於校內喇沙像前靜坐。其中一位行動發起人指,靜坐貫徹聖約翰·喇沙的理念,以非暴力方式表達意見。

參與靜坐的陳同學指,自己之前對事件未有太大關注,惟6月12日警方使用暴力後,對警方行為感到不滿,「佔中的時候警方只使用了80多枚催淚彈,但6月12日則使用了150枚,有點過份」。

他又指,警方的行為令他考慮參與之後的示威行動,「之前示威者為香港做了很多,我亦不能置身事外」,又認為靜坐對考試無影響。

點解要戴口罩

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1022617-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E3%80%90%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B%E3%80%91%E6%A0%A1%E5%9C%92%E5%85%A7%E9%9D%9C%E5%9D%90%E5%8F%8D%E4%BF%AE%E4%BE%8B+%E5%96%87%E6%B2%99%E7%94%9F%EF%BC%9A%E4%B8%8D%E8%83%BD%E7%BD%AE%E8%BA%AB%E4%BA%8B%E5%A4%96

熱賣及精選
慢慢坐,唔阻人,理得你

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

和平表達咪好lor
唔見意見, 就打人起底咪PK lor

以後去拿媽集會la

回覆 引用 TOP

我唔明點解要帶口罩?
真係百幾人病左?
怕比人取消return home card?
定打算執磚?

係囉仲乜要戴口罩

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-6-14 12:04 PM 發表

我唔明點解要帶口罩?
真係百幾人病左?
怕比人取消return home card?
定打算執磚?
係wor………

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豆芽生 於 2019-6-14 12:04 PM 發表

係囉仲乜要戴口罩
做警察都要帶了。。

同問,點解要戴口罩

回覆 引用 TOP

坐喺度,静思己過

回覆 引用 TOP

喇沙學生反對引渡逃犯? 莫非.....

睇佢哋個樣, 個個病入高方咁

回覆 引用 TOP

非常贊同和平理性正在示威

不如D民主派整個街站
集體填真實資料,宣誓取消自己張return home card. 未申請既填hkid話以後唔申請,再交比中旅社。
好似化輪工,叫人取消黨藉咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豆芽生 於 2019-6-14 12:04 PM 發表

係囉仲乜要戴口罩
可能支持殺人犯陳同佳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimmy83713 於 2019-6-14 12:06 PM 發表

做警察都要帶了。。
個班人喺現場仲未抽夠水!仲想要警察仔女嘅j圖?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]