• 瀏覽: 10,477
  • 回覆: 84
+12
中國駐英國大使劉曉明接受英國廣播公司(BBC)節目Newsnight訪問時表示,香港回歸後,《中英聯合聲明》就完成了其使命,「一國兩制」在香港的實踐非常成功,並稱中央從未指示香港修例。

對於周日香港大規模遊行,抗議修訂《逃犯條例》,劉曉明稱,整個事件被歪曲,香港修訂條例是為了完善法律,堵塞現行法律體系的漏洞。

他續說,包括BBC的傳媒,把事件曲解成香港政府修例是受中央政府指使。事實上,中央從未指示香港修例,此次修例是香港政府自己發起,起因是一宗發生在台灣的兇殺案。

被問及有警察打遊行市民,劉曉明稱,開始時是和平遊行,但後來變得很惡劣,襲擊警察,警察也要自衞,警方必須維持秩序。他認為,香港內部和外部的一些勢力在利用此事來挑起事端。

發起反修訂《逃犯條例》遊行的民陣聲稱有103萬人參與,劉曉明直指遊行人數被誇大,警方的估計大約有20萬人。

原來係林鄭條八婆博上位
整臭香港啦 仲影衰埋中國
佢係咪臥底黎
https://youtu.be/n1Q-iqBDt1M

新聞來源連結:

https://www2.hkej.com/landing/mo ... 1960/劉曉明:中央從未指示香港修例

大家請幫忙轉發 打漢奸

引用:
原帖由 30678426 於 2019-6-14 11:10 AM 發表
It is funny 
no funny 冇中國落order玩到咁大
佢係漢奸黎 特朗普走狗

又拎呢啲新聞嚟J,發覺你地真係好低智,如果劉承認係中國指示,咪即係表明干香港事務!!

偉光正D貪官都要同三條柒割蓆,看來佢哋身體最誠實,怕美帝真係會凍結佢哋D黑錢同唔俾佢哋入境。

引用:
原帖由 gk3328 於 2019-6-14 11:21 AM 發表
偉光正D貪官都要同三條柒割蓆,看來佢哋身體最誠實,怕美帝真係會凍結佢哋D黑錢同唔俾佢哋入境。
臥底黎 習大大快d換人 唔好比佢搞事

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-14 11:29 AM 發表
原來實情係咁既

咪即係話特區政府福為民開,自發咁去修例造福市民!?咁我又覺得 O 喎  

中央都無叫住佢去修例,佢為正義都硬去修,更顯得一國兩際完美實施,港人治港高度自治

之前啲人仲冤枉林鄭話佢做既係咩國家任務、唯命是從咁,唔知啲人會否道歉? ...
最死佢搞唔掂硬推呢
呢家比班鬼佬入哂中國數
條友真傻定假傻
二五仔黎

引用:
原帖由 refugee 於 2019-6-14 11:29 AM 發表
原來實情係咁既

咪即係話特區政府福為民開,自發咁去修例造福市民!?咁我又覺得 O 喎  

中央都無叫住佢去修例,佢為正義都硬去修,更顯得一國兩際完美實施,港人治港高度自治

之前啲人仲冤枉林鄭話佢做既係咩國家任務、唯命是從咁,唔知啲人會否道歉? ...
阿爺出聲 就話佢 聽黨話跟黨走,
阿爺冇出聲 就話佢 自把自為,
所以 香港啲垃圾記者 垃圾得嚟 冇得輸。

亞婆走得快
一定有古怪

引用:
原帖由 大北997 於 2019-6-14 11:31 AM 發表

最死佢搞唔掂硬推呢
呢家比班鬼佬入哂中國數
條友真傻定假傻
二五仔黎
香港除咗派錢之外 基本上你係冇嘢要搞得掂,
泛民 天生就係要搞搞震, 佢唔搞搞震 根本就冇人理佢哋,
傳媒 主要係應酬 香港啲花生友, 佢哋嘅天職 就係 唔好畀香港有 太平盛世。

淋病環顧四周,將會空無一人,怪得誰,出得來行,預左要還,條路自己揀的,怒誰?

引用:
原帖由 lam703 於 2019-6-14 11:34 AM 發表

香港除咗派錢之外 基本上你係冇嘢要搞得掂,
泛民 天生就係要搞搞震, 佢唔搞搞震 根本就冇人理佢哋,
傳媒 主要係應酬 香港啲花生友, 佢哋嘅天職 就係 唔好畀香港有 太平盛世。 ...
條友連4000蚊都拖咁耐
女人做野真係垃圾
強烈要求換返CY

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]