• 瀏覽: 5,679
  • 回覆: 43
+9
在台北,蔡英文總統表示,香港修訂《逃犯修例》有侵害人權的疑慮,希望特區政府認真看待抗爭的訴求,與民眾對話及溝通,不應倉促通過相關修訂。她說,台灣不接受香港修例,也拒絕以修例為前提的個案移交,不願成為惡法的幫兇。蔡英文在總統府見傳媒時又說,事件讓台灣民眾最深的感受是一國兩制不可信,尤其是對民主化的台灣,一國兩制是不可能被接受。她認為香港的抗爭,令台灣民眾更珍惜現有的民主制度和生活方式。蔡英文說,看到香港的警方以催淚氣體及橡膠子彈對待民眾,感到震驚及不忍。她又提到,今日有幾名香港在台灣的學生到總統府就事件陳情,總統府秘書長陳菊已聆聽他們的意見。

咁叫林鄭點算啊!!逃犯修例本身就是衝著呢單謀殺案而設

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/蔡英文-拒絕以修例為前提的個案移交-不作惡法幫兇-073623701.html

唔移咪唔移囉 有乜問題;
最緊要係苦主睇到 港獨犯民從中作梗蔡大媽配合吧..

最緊要係苦主睇到 特首已儘量去做 只是奸佞從中作梗吧..

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-6-14 01:10 AM 發表
最緊要係苦主睇到 港獨犯民從中作梗蔡大媽配合吧..
咁麻煩你勸你主子,不要三番四次用死人做藉口!

引用:
原帖由 天下唯一 於 2019-6-14 01:02 AM 發表
在台北,蔡英文總統表示,香港修訂《逃犯修例》有侵害人權的疑慮,希望特區政府認真看待抗爭的訴求,與民眾對話及溝通,不應倉促通過相關修訂。她說,台灣不接受香港修例,也拒絕以修例為前提的個案移交,不願成為惡法的幫兇。蔡英文在總統府見傳媒時又說,事件讓台灣民眾最深的感受是一國兩制不可信,尤其是對民主化的台灣,一國兩制是不可能被接受。她認為香港的抗爭,令台灣民眾更珍惜現有的民主制度和生活方式。蔡英文說,看到 ...
祝「淋病八婆」無仔送終!

唔理任何理由,
本來可以用立法會一次性引渡解決的事,
就因為「淋病八婆」想借死人過橋而令死者冤沉海底!

都係不可容忍之事!

中國人傳統以死者為大,借死人過橋,係好賤格,好丟中國人架的事。

亦麻煩你勸你班港獨主子交戲交足D 有糧出啊!
引用:
原帖由 Cepa 於 2019-6-14 01:13 AM 發表
咁麻煩你勸你主子,不要三番四次用死人做藉口!

引用:
原帖由 tinnit 於 2019-6-14 01:18 AM 發表
亦麻煩你勸你班港獨主子交戲交足D 有糧出啊!
人地有理據, 林鄭係到今時今日仲囉台灣單野黎做借口
人地較早前早就拒絕左移交

你有理據話係港獨主導件612事件咪提出証明囉, 得把口?
係咪同你地支持修例班人, 永遠唔敢出黎, 過百人都好呀?

宜家全世界都報導惡法, 你們有咩理據支持條law amendment並唔係惡法先

一屍兩命,咁都唔引渡只有畜牲先會咁做

理據?  李慧玲,特朗普..講的?  
想配合外國勢力推反政府就想推反政府吧..
引用:
原帖由 mrwwb2 於 2019-6-14 01:23 AM 發表

宜家全世界都報導惡法, 你們有咩理據支持條law amendment並唔係惡法先 ...

引用:
原帖由 cyberduct 於 2019-6-14 01:29 AM 發表
一屍兩命,咁都唔引渡只有畜牲先會咁做
咁三番四次用死人做藉口,咪8婆淋病娥連畜牲都不如!

提示: 違規內容已被屏蔽
唔係全世界講惡法 只係焗住睇美國面色幾個門僮國講;
德國都要焗住收留兩件恐怖份子做馬騮戲配合美國啦!
引用:
原帖由 mrwwb2 於 2019-6-14 01:23 AM 發表

宜家全世界都報導惡法, 你們有咩理據支持條law amendment並唔係惡法先 ...

蔡英文為虎作倀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]