• 瀏覽: 10,750
  • 回覆: 64
+4
引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-6-16 12:53 PM 發表

你又講得啱喎,公佈果d唔準確嘅,所以即時從各方渠道找尋五毛資料,得到初步結論係大陸原來已有20艘航母,其中六艘係二十萬噸,已有第九代隱形戰機,雷射死光炮,量子引擎,轟45隱形轟炸機,衛星數量多過美國一倍,太空科技上已登陸太陽並且已建立咗基地 ...
所以話你講嘢唔面對現實囉 美國可以滅中國 中國同樣可以滅美國 對等 所以大家都唔敢喐手 唔驚嘅話 使乜對住北韓都喊曬鬼 因為美國 比較正常 真正要面對中國嘅威脅 你只係吹水 華中國唔夠美國呢 無論任何領域 中國都能夠同美國同歸於盡 你反中當然唔介意啦 但係你要美國佬同中國攬炒 美國佬話不如殺咗你好過

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-16 01:46 PM 發表

所以話你講嘢唔面對現實囉 美國可以滅中國 中國同樣可以滅美國 對等 所以大家都唔敢喐手 唔驚嘅話 使乜對住北韓都喊曬鬼 因為美國 比較正常 真正要面對中國嘅威脅 你只係吹水 華中國唔夠美國呢 無論任何領域 中國都能夠同美國同歸於盡 你反中當然唔介意啦 但係你要美國佬同中國攬炒 美國佬話不如殺咗你好過 ...
你答我一個問題啦,美國點解要打大陸?除咗經濟上互相開戰外點解美國要打大陸??你估實戰之後唔使做後續嘢呀?幫伊拉克重整政權,經濟(你睇睇而家發伊拉克展得幾好),唔係打完之後就拍拍屎忽就走架。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-6-17 10:02 AM 發表

你答我一個問題啦,美國點解要打大陸?除咗經濟上互相開戰外點解美國要打大陸??你估實戰之後唔使做後續嘢呀?幫伊拉克重整政權,經濟(你睇睇而家發伊拉克展得幾好),唔係打完之後就拍拍屎忽就走架。 ...
美國點解要打大陸 你問美國佬 唔係問我 點解要夾我太平洋駛著戰艦南海 伊拉克好 咁都講得出 咁唔該你發移民去伊拉克 唔好留喺邪惡中共嘅香港

冇需擊沉咗,破壞甲板喪失咗戰力就好

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-17 02:41 PM 發表

美國點解要打大陸 你問美國佬 唔係問我 點解要夾我太平洋駛著戰艦南海 伊拉克好 咁都講得出 咁唔該你發移民去伊拉克 唔好留喺邪惡中共嘅香港
我一向冇講美國會打大陸, 係你不斷重覆美國邊夠膽打大陸呀?? 根本兩件事風牛馬不相及, 講真使X打大陸咩, 全面制裁大陸已經要食樹皮啦, 你移民返大陸生活感受下咯

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-6-17 02:57 PM 發表

我一向冇講美國會打大陸, 係你不斷重覆美國邊夠膽打大陸呀?? 根本兩件事風牛馬不相及, 講真使X打大陸咩, 全面制裁大陸已經要食樹皮啦, 你移民返大陸生活感受下咯 ...
我哋都冇講美國係要打大陸 我哋係研究緊東風究竟對航母有冇威嚇作用 大陸係防守 美國佬唔過嚟 根本就打唔成 而家講緊嘅係 美國佬如果過嚟打 究竟應該點打 你開頭都係咁樣講㗎 我亦都解釋咗大陸嘅打法 大家都係斷估 不過如果講防守 我對大陸相當有信心

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-17 03:16 PM 發表

我哋都冇講美國係要打大陸 我哋係研究緊東風究竟對航母有冇威嚇作用 大陸係防守 美國佬唔過嚟 根本就打唔成 而家講緊嘅係 美國佬如果過嚟打 究竟應該點打 你開頭都係咁樣講㗎 我亦都解釋咗大陸嘅打法 大家都係斷估 不過如果講防守 我對大陸相當有信心 ...
所以話你講嘢唔面對現實囉 美國可以滅中國 中國同樣可以滅美國 對等 所以大家都唔敢喐手 唔驚嘅話 使乜對住北韓都喊曬鬼 因為美國 比較正常 真正要面對中國嘅威脅 你只係吹水 華中國唔夠美國呢 無論任何領域 中國都能夠同美國同歸於盡 你反中當然唔介意啦 但係你要美國佬同中國攬炒 美國佬話不如殺咗你好過

駁埋你如果美國制裁 大陸要食樹皮 唔該你睇下經濟數據先我美國出口 只係佔中國11%左右 全部唔做都唔使食樹皮 而家習近平選擇唔同特朗普傾 睇下邊個死先

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-6-17 03:18 PM 發表

所以話你講嘢唔面對現實囉 美國可以滅中國 中國同樣可以滅美國 對等 所以大家都唔敢喐手 唔驚嘅話 使乜對住北韓都喊曬鬼 因為美國 比較正常 真正要面對中國嘅威脅 你只係吹水 華中國唔夠美國呢 無論任何領域 中國都能夠同美國同歸於盡 你反中當然唔介意啦 但係你要美國佬同中國攬炒 美國佬話不如殺咗你好過 ...
你買呢一段係乜嘢意思 我講嘅嘢有乜嘢唔係事實 你話美國向中國發一千幾百條戰斧導彈 我答你咁樣其實係摧毀國家 咁中國都可以射返東沖41去美國 係咪對等 唔好成日諗住美國打中國 中國冇能力還手先得㗎 如果美國攻打中國近岸設施 中國亦都可以用洲際導彈攻打美國嘅本土 道理上係公平

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-17 03:24 PM 發表

你買呢一段係乜嘢意思 我講嘅嘢有乜嘢唔係事實 你話美國向中國發一千幾百條戰斧導彈 我答你咁樣其實係摧毀國家 咁中國都可以射返東沖41去美國 係咪對等 唔好成日諗住美國打中國 中國冇能力還手先得㗎 如果美國攻打中國近岸設施 中國亦都可以用洲際導彈攻打美國嘅本土 道理上係公平 ...
你講極都唔明嘅?點討論呀? 美國做咩要射百幾支戰斧去打大陸呀?? 唔通大陸同伊朗都係一個恐怖組織?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-6-17 03:41 PM 發表

你講極都唔明嘅?點討論呀? 美國做咩要射百幾支戰斧去打大陸呀?? 唔通大陸同伊朗都係一個恐怖組織?
你都係講極都唔明 主題係東風導彈對美國航空母艦有冇威脅 我都係估計美國係會怕  只不過你係唔相信 係你講用千幾之戰斧 打中國內陸 係你講打伊拉克嘅時候 將所有機場軍事設施炸毀 係你講中國差唔多冇還擊之力 我先至喺度反駁你 首先你講用戰斧 攻打中國嘅軍事設施 我就同你講可以用東風41打返美國嘅本土 跟住就係討論點樣打呢場仗 係唔係 而家你唔夠我講 返原點 又問點解美國要打大陸 咁我點樣答你 用戰斧出擊嘅係你 而家返轉頭問點解嘅又係你

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-17 04:04 PM 發表

你都係講極都唔明 主題係東風導彈對美國航空母艦有冇威脅 我都係估計美國係會怕  只不過你係唔相信 係你講用千幾之戰斧 打中國內陸 係你講打伊拉克嘅時候 將所有機場軍事設施炸毀 係你講中國差唔多冇還擊之力 我先至喺度反駁你 首先你講用戰斧 攻打中國嘅軍事設施 我就同你講可以用東風41打返美國嘅本土 跟住就係討論點樣打呢場仗 係唔係 而家你唔夠我講 返原點 又問點解美國要打大陸 咁我點樣答你 用 ...
其實你對軍事知識真係好弱, 咩你用戰斧打我, 我就用DF41打美國本土?? 甚至講埋用核彈美國佬點會唔驚??我逐點反駁你:
1) 美國為何要打大陸你仍然未講得出?? 用制裁方法已經令大陸食樹皮啦, 何需打??
2) 美國佬對各國武器都有評估, 而航母四圍走亦要防各類導彈,水雷,魚雷等, 一旦有情報佢地會離開危險區域
3) 東風21D導彈,正如2段已講美軍一定會評估過, 基本信息已知可達2800公里,可變軌, 速度10~18馬赫等, 可流動發射方式, 而各方得到實質資料只有一次至2次試射過, 其一次擊中遠望四號(沒有視頻證實過)
#靶船沒有動力且固定位置
#靶船自身有GPS系統定位
#靶船身處內海可用陸基雷達鎖定
#靶船沒有護衛艦等保護
#高速黑障情況不能解決
#高速變軌會出現問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]