• 瀏覽: 123,440
  • 回覆: 924
  • 追帖: 4
+109
個班人只識咁樣諗野

自己做乜都岩
人地就講多句都錯

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-14 03:16 PM 發表

暴徒掟就得!
差人掟就殺人?
使唔使每十五分鐘各派一個代表出嚟MMA咁呀?

香港點解會有啲咁嘅人㗎?
邊個掟邊個就係暴徒

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-14 03:12 PM 發表

你自睇吓果位港台司機個傷口。
有因必有果,唔衝擊警察又點會自食其果?成朝大家和平佔領警察只係旁觀,但3點後已經吹雞要升級暴力衝入立法局大樓同特首辨,乜無睇Telegram咩?所以之後發生既都係咎由自取

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-6-14 02:55 PM 發表

你唔駛講咁多廢話,請問你示威嗰邊嘅人有無掟磚、掟鐵馬、掟鐵枝及襲擊警員呢?
請問呢啲係咪殺人行為,請你答我。
暴動之後重要分每個人有無參與暴力,你會吾會不切實際,暴動開始後放第一個催淚彈認為無份啲人點解重吾走

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-6-14 03:22 PM 發表

有因必有果,唔衝擊警察又點會自食其果?成朝大家和平佔領警察只係旁觀,但3點後已經吹雞要升級暴力衝入立法局大樓同特首辨,乜無睇Telegram咩?所以之後發生既都係咎由自取 ...
再推上去,唔強硬修例就唔會發生衝突好唔好?

或者當台灣要求移交個犯就同人傾一次性立法去移交。唔係鑽空紙順便修例加中國入去。

而家結果,台灣唔要求啦,咁點呢

612 無人掟過磚, 唔該唔好再亂講

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-13 04:59 PM 發表

修訂《逃犯條例》風波引來大規模警民衝突,截至昨晚10時,分別錄得63名示威者及9名警員受傷需要送院治理。有市民早上致電電台節目,批評警方使用過份武力,並呼籲特首林鄭月娥聆聽年輕人的心聲,撤回草案。不過,亦有市民指支持立法,批評現時社會上的質疑是無謂的擔心。

有市民致電電台節目時表示,昨日大部分的示威者均是和平及理性,衝擊只佔小部分,不滿林鄭月娥一 ...
係小朋友怕整親就唔好出來遊行

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-14 03:28 PM 發表

再推上去,唔強硬修例就唔會發生衝突好唔好?

或者當台灣要求移交個犯就同人傾一次性立法去移交。唔係鑽空紙順便修例加中國入去。

而家結果,台灣唔要求啦,咁點呢 ...
修例影響唔到守法既人,香港亦唔會變世界嚴重罪犯天堂,有乜問題?反對既人所有假設係杞人憂天,反而被反對派利用咗黎反對政府針對中央。

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-6-14 03:43 PM 發表

修例影響唔到守法既人,香港亦唔會變世界嚴重罪犯天堂,有乜問題?反對既人所有假設係杞人憂天,反而被反對派利用咗黎反對政府針對中央。
由 46項罪變 37項,係倒退呀

引用:
原帖由 rocketdog 於 2019-6-14 11:59 AM 發表
小朋友殺人放火都冇事㗎?掟磚可以掟死人架!
條阿蟬意思係警察應該用口頭勸說呢班「小朋友」和平散去,任何武力都唔應該用。

執法者角度: 暴徒行得出來, 我地就係要平亂, 佢地有人持可殺人武器, 我地就要保衛廣大市民和保護自己

其實司機行咁前做咩?

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-14 03:46 PM 發表

由 46項罪變 37項,係倒退呀
上街遊行既人好想全世界殺人犯、強姦變態犯、大毒犯大貪官惡霸當香港做天堂?呢家已經被張超雄攪出南亞假難民問題遲吓就係罪犯之都!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]