• 瀏覽: 123,397
  • 回覆: 924
  • 追帖: 4
+109
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-6-14 02:55 PM 發表

你唔駛講咁多廢話,請問你示威嗰邊嘅人有無掟磚、掟鐵馬、掟鐵枝及襲擊警員呢?
請問呢啲係咪殺人行為,請你答我。
大家互有殺人行為,係唔係要拉掟磚掟鐵既差人? 你放心,我唔會叫個毅進新差人比人顏射返兩槍嘅。佢老頂揾得 d 新仔開第一槍,小心報應

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-14 02:52 PM 發表

斷章取義也......
呢條友都儍嘅,佢剪呢部份出嚟即係話俾人知,嗰班係暴徒囉。
咁對付嗰班暴徒,警方就當然可以使用武力去制止啦。
佢剪呢段小小嘅片,實際上即係話俾人知同警察對峙嘅係暴徒而唔係和平理性嘅學生囉。
以為斷章取義就代表講得啱,呃啲儍瓜就得,只要有啲腦都知乜事啦。

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-14 02:59 PM 發表

大家互有殺人行為,係唔係要拉掟磚掟鐵既差人? 你放心,我唔會叫個毅進新差人比人顏射返兩槍嘅。佢老頂揾得 d 新仔開第一槍,小心報應
得啦,你即係承認咗警察要阻止嘅嗰班人係暴徒啦。
咁反對派咪講大話囉,仲話佢地小朋友得把遮?你都講咗佢地有掟磚掟鐵枝,即係反對派要承認呢場係暴動,警方採取武力係正確囉。

條女又幾攪笑下喎. 淨係見到遮? 磚碩, 鐵欄, 鐵枝, 垃圾桶全部見唔到. 係咪要比批槍班暴徒先叫FARE GAME呀? 好心唔好咁差低智啦. 

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-14 02:59 PM 發表

記住呀,係班暴徒想殺人先,咁警察嘅責任就係阻止暴徒行兇。
阻止暴徒行兇係可以開槍嘅,你知唔知呀,儍瓜。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-6-14 03:02 PM 發表

得啦,你即係承認咗警察要阻止嘅嗰班人係暴徒啦。
咁反對派咪講大話囉,仲話佢地小朋友得把遮?你都講咗佢地有掟磚掟鐵枝,即係反對派要承認呢場係暴動,警方採取武力係正確囉。 ...
之後咪得返把摭 lor,  佢地射咗幾子彈?

班友擲煙霧彈都算啦 做人唔好咁9陰濕擲暖水壺真係會死人架

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-14 03:04 PM 發表

警察嘅裝備用嚟抗暴,
暴徒嘅武器係用嚟施暴,
咁都仲合理化?
不如警察揸鷄毛掃啦!
好冇?
我冇合化示威者掟磚掟鐵,係警方有裝備都掟磚掟鐵。

而掟磚掟鐵被佢地為殺人行為,警方已經唔係阻止,而係殺人

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-14 03:04 PM 發表

之後咪得返把摭 lor,  佢地射咗幾子彈?
之後得番把遮就唔係暴徒呀,笑死人咩?呢啲乜嘢邏輯呀。
原來你嘅思維就係殺人犯用刀殺完人之後,無再攞住把刀,就唔係殺人犯?
仲有呀,之後咪又攞個另一舊磚,就又變番暴徒呀。
你既然承認呢班係暴徒,警察就可以以武力去阻止佢地,你之後講乜都無意義啦。

引用:
原帖由 mc4870 於 2019-6-14 03:02 PM 發表
條女又幾攪笑下喎. 淨係見到遮? 磚碩, 鐵欄, 鐵枝, 垃圾桶全部見唔到. 係咪要比批槍班暴徒先叫FARE GAME呀? 好心唔好咁差低智啦. 
唔好睇小把遮

引用:
原帖由 宇宙熱情的隊長 於 2019-6-14 03:10 PM 發表

你講清楚啲啦!
係橡膠子彈呀!唔係子彈呀!
你有啲同路人仲笑嗰啲係BB彈咋!
講啲唔講啲有乜用?
人人有眼睇㗎!
唔似你哋心盲、眼盲俾人催眠哂!
下三流技倆,
同寶藥黨一樣! ...
你自睇吓果位港台司機個傷口。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]