• 瀏覽: 1,844
  • 回覆: 11
[轉自HK01]:
伊朗兩艘運油輪周四(13日)於阿曼灣遇襲,現場傳出爆炸聲。
這是繼5月波斯灣附近4艘油輪遭蓄意破壞後,再有油船在該海域遇襲。
英國海軍營運的海上安全組織「UK Maritime Trade Operations」表示,英國及其夥伴國正在調查事件。

伊朗國營電視台引述親伊朗的黎巴嫩傳媒指,油輪於阿曼灣遇襲,有指爆炸地點距離伊朗海岸45公里。
2艘油輪遇襲後,船員隨即撤離,所有船員皆已獲救。

......

全文:
https://www.hk01.com/即時國際/340260/伊朗2艘油輪阿曼灣遇襲-疑被不明魚雷擊中

發生咩事,呢個時期搞D 咁既野

伊朗油輪話黎香港泊下, 美國都吊晒鬼lor.........

唔知有冇泊香港呢

不過見美國做野偏向好能陰濕.........

西方打壓伊朗時, 點解唔講下人權?

偽君子.

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-6-13 04:52 PM 發表
伊朗油輪話黎香港泊下, 美國都吊晒鬼lor.........

唔知有冇泊香港呢
CXA做嘢,使你教。

你唔信係CXA做,但我信了。

賤格佬美帝出手啦肯定,佢哋唔俾伊朗賣石油吖嘛

尾國開始自編自導自演

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-6-13 04:52 PM 發表

唔知有冇泊香港呢

不過見美國做野偏向好能陰濕.........
吊佢老美怕左我地大香港,唔敢在香港水域做,所以油輪一離開伊朗,吊佢老美就襲擊佢。

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-6-13 04:58 PM 發表

吊佢老美怕左我地大香港,唔敢在香港水域做,所以油輪一離開伊朗,吊佢老美就襲擊佢。
係香港捉左送去伊朗

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-6-13 05:00 PM 發表

係香港捉左送去伊朗
都得喎,都係學佢老美o者

美國一定唔認數!

引用:
原帖由 erectdick 於 2019-6-13 05:06 PM 發表
美國一定唔認數!
雖然都係班死PK, 不過我覺得d恐怖份子肯承認責任, 比美國佬有guts lor

引用:
原帖由 erectdick 於 2019-6-13 05:06 PM 發表
美國一定唔認數!
你老尾做的好事!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]