註冊 登入

[本港新聞評論] 大律師公會批警對示威者過份武力

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-6-13 03:46 PM 發表

點解釋向手無寸鐵既長者噴射胡椒水?
君子不立危牆之下,暴徒不分長幼,有長者咭參與暴動有優惠?

精選樓盤
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-6-13 03:46 PM 發表

講極都唔走咪用胡椒水囉!
難度同佢講耶穌?
你地班仆街成日用老人家,女人,小朋友做 擋箭牌架啦,警方容忍都有個限度,唔合作咪做嘢囉!怕痛返屋企啦~L樣!

狗官過份放生, 大劣師唔發表一下意見?

回覆 引用 TOP

好多片段已證實,正畜牲
廿多人捉個來個毒打

條西人有古怪,人哋去金鐘示威,佢去政總附近飲茶,,,唔通話自己係CIA,,岸九

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛之基 於 2019-6-13 03:52 PM 發表

點解d大律師可以顛倒是非?
律師就係好人?
睇到楊岳橋既言論就會明白多麼可笑!
你點知唔係楊惡橋同佢嘅X警外父夾埋計架?

回覆 引用 TOP

嗰條老嘢可以係CIA扮,乜無睇mission impossible 咩?哈哈!

咪就係,有晒片都叫過份武力,真係無嘢好講。
引用:
原帖由 richardli008 於 2019-6-13 03:44 PM 發表

防暴警察係被3點左右受各方衝擊先還拖,全日電視多角度直播係暴亂而非示威了!

https://youtu.be/9yAKvWU0jr8

大劣C梗係未去過美國/唔識上綱

惺惶作態嘅黃狀棍,仲以為自己好高大上,收皮喇

香港法治死左好耐啦!

回覆 引用 TOP

黃狗大律屍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-6-13 04:02 PM 發表

惺惶作態嘅黃狀棍,仲以為自己好高大上,收皮喇
大批暴徒堆放多重鐵馬在路面,並撬起行人路的磚塊,拆毀馬路邊的欄柵以製造路障,對金鐘附近一帶包括龍和道、添美道、夏慤道、金鐘道及告士打道的道路造成嚴重阻塞,更以暴力手段圍堵及衝擊立法會大樓。
由於暴徒多次衝擊警方防線,作出危險甚至可以致命的動作,包括放火及使用削尖的鐵支和磚頭攻擊現場的警務人員。警方經多次發出警告無效後,遂提升武力,並重申絕不容許破壞公共秩序和公共安全的行為。警方會果斷執法,恢復社會秩序,保障公眾安全。

有晒立場的果然都選擇性失明, 不斷掉磚及鐵枝都叫手無寸鐵

回覆 引用 TOP

引用:

如果個警察系你親生仔女, 你即刻吾同講法.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。