• 瀏覽: 45,650
  • 回覆: 378
  • 追帖: 1
+31
引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2019-6-13 03:53 PM 發表
咁大律師公會對扔磚又有無D乜既睇法呢
警方應該組織一隊掟磚隊,遇襲就以磚頭還擊,這樣才不會過份武力,議員和律師都應該會接受! 所以警方應該參考該提議

班假髮人真係盲架喎. 班友掟磚, 掟垃圾桶, 鐵馬, 鐵枝....全部當睇唔到. 反而話警察噴野. 唔通要行埋去再好好禮貌問你係唔係暴徒呀, 等你答完先TAKE ACTION. 完來高分低能真係响佢地界別特別多. 

又是毒新聞

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-6-13 04:43 PM 發表

長者 係是否之地 做乜?
長者就應該去公園坐
在示威地方及高温下由頭包到落腳還帶眼罩,點認出你是長者

大律師公會淪為笑柄

引用:
原帖由 kotae 於 2019-6-13 04:52 PM 發表

請提供扔磚中的相片。否則怎處理呢
https://youtu.be/ZQfOfIAexzw

睇完一切明白點解叫暴動

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-6-13 03:41 PM 發表
聲明說,特別關切警方昨日對示威者採取的過份武力,指據他們了解《警察通例》有列明對待公眾時,警察要有高度制約,除非必要,並且不能採取其他方式執法,否則不應該訴諸武力,亦應採取最低程度的武力。法律界選委強烈要求警方嚴謹跟隨警察通例規定,當局並需為昨日處理示威的方式作獨立調查。

又指有影片顯示警方向示威人士及前線記者作出罔顧他們安全的行為,包括在示威人士似乎無對警方或公眾造成威脅下,向手無寸鐵的示 ...
警方係有先告訴示威者使用武力 吊你咩 唔識使用武力原則唔好鳩up 而且張相代表咩? 人地話你就信? 點解你又要去個度? 真係搞笑啦

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-6-13 03:46 PM 發表

點解釋向手無寸鐵既長者噴射胡椒水?
應該噴麻辣湯底

引用:
原帖由 東星 於 2019-6-13 04:01 PM 發表
https://youtu.be/9yAKvWU0jr8

大劣C梗係未去過美國/唔識上綱
好片, 示威人數比警察多好幾倍, 如果唔威嚇某部份人士, 示威者就膽壯, 到時更一發不可收拾.

示威者係 藍絲,就會話警方 仁慈,仲 衰過內地法律,香港法律死得

森美 帶個仔上街先啦
扮嗮魚蝦蟹

一人一信寫上去投訴啦

佢哋批評警方用咗過度武力,就可以睇到呢個大律師公會係幾咁不公。

暴亂,用咁低武力都話過份既,證明大律師公會根本係西人

咁嘅律師真係唔好搵

請問點樣先至唔算過份武力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]