• 瀏覽: 45,648
  • 回覆: 378
  • 追帖: 1
+31
又係看圖作文?咁有冇之前果D圖,都神神地。

而家D律師無公義,銀子至上

不及歐美標準,過份無力!

引用:
原帖由 ookkman 於 2019-6-13 04:51 PM 發表

手無寸鐵? 但掟鐵馬 掘磚 你腦賤架?定弱智?
一定要用鐵,有呀!成條鐵飛落警察個頭

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-6-13 03:41 PM 發表
聲明說,特別關切警方昨日對示威者採取的過份武力,指據他們了解《警察通例》有列明對待公眾時,警察要有高度制約,除非必要,並且不能採取其他方式執法,否則不應該訴諸武力,亦應採取最低程度的武力。法律界選委強烈要求警方嚴謹跟隨警察通例規定,當局並需為昨日處理示威的方式作獨立調查。

又指有影片顯示警方向示威人士及前線記者作出罔顧他們安全的行為,包括在示威人士似乎無對警方或公眾造成威脅下,向手無寸鐵的示 ...
亂到堪堪聲條外藉人士無啦啦坐度貪空氣好咩

擺明做show啦

大劣師肛會收檔啦

大律師公會講呢D世人可以看清楚佢地真面目

大律師公會已欠公信力,up

引用:
原帖由 kotae 於 2019-6-13 04:52 PM 發表

請提供扔磚中的相片。否則怎處理呢
扔磚片都有了, 你仲睇相咁落後?
https://youtu.be/ZQfOfIAexzw

引用:
原帖由 向楓 於 2019-6-13 04:52 PM 發表

何為過份?你覺得過份?我覺得仲未出水炮車!
A,師兄,話唔可以咁講

一定要講清楚,對住「犯緊法既暴徒」,洗用武力係合情合理既

唔通和平企響「行人路」既示威者又可以開槍打佢地咩

千奇唔好比人轉移視線,琴日果班係「犯緊法既暴徒」

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-6-13 03:41 PM 發表
聲明說,特別關切警方昨日對示威者採取的過份武力,指據他們了解《警察通例》有列明對待公眾時,警察要有高度制約,除非必要,並且不能採取其他方式執法,否則不應該訴諸武力,亦應採取最低程度的武力。法律界選委強烈要求警方嚴謹跟隨警察通例規定,當局並需為昨日處理示威的方式作獨立調查。

又指有影片顯示警方向示威人士及前線記者作出罔顧他們安全的行為,包括在示威人士似乎無對警方或公眾造成威脅下,向手無寸鐵的示 ...
咁嘅場面,唔知有幾多人可以咁冷靜,最好遠離啦

佢應該過一個有質素(上前線掟磗丿嘅精彩人生(坐牢) 才對起自己
不要縮沙

引用:
原帖由 richardli008 於 2019-6-13 04:01 PM 發表
嗰條老嘢可以係CIA扮,乜無睇mission impossible 咩?哈哈!
座頭市都係行動不便既盲人,但對付佢必需極度謹慎

個行動不便既外籍老人做乜去嗰度呢 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]