• 瀏覽: 10,709
  • 回覆: 161
引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-13 16:47 發表

有法例啦 而家只係修例

洗乜等2046...
今日既法律下 你估佢要人唔會自己落來捉?
只係覺得不爽 ‘自己地方'都要偷偷摸摸
修例都係想名正言順落來捉人
同係機場拉外國政治犯返大陸 ...
其實如果只引渡持大陸身分證的,咁又得唔得?

引用:
原帖由 nikkorlee 於 2019-6-14 01:05 PM 發表

所以話你無知,咩出國免簽證只有香港才有??

還有你地的醫療真系甘值得自豪?系甘就真系恭喜你慢慢排隊拉,既然你甘自豪
其它國家當然有  大國中只有中國沒有 除了高等中國地區: 香港  就算是囂張的上海也沒有   你們認命吧  香港人是高等中國人這個是事實 其它中國地是比較低等 看你們恨的牙癢癢的 哈哈

引用:
原帖由 002534 於 2019-6-14 02:41 PM 發表

其實如果只引渡持大陸身分證的,咁又得唔得?
不過公平審訊同人權應該係每個人都享有既權利
點解只要大陸人豁免

但係講真佢地又好似不太在意自己人權同言論自由...

共狗好賤,
把林奠當槍使
又係背後踢一腳

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-14 02:50 PM 發表

點解只要大陸人豁免

呢條例最勁抽嘅係可以一雞幾味 唔單止捉幹部由地下前莊 搬出嚟啲錢仲可以嚇吓香港啲政治分子 所以國際公約最重要嗰一條 "獨立無私的公正法庭審問"並沒有加入條文中 林鄭月娥同保安局亦都冇詳加解釋 因為佢哋心知呢個係中國司法最缺乏嘅 一項

引用:
原帖由 kenngdead 於 2019-6-14 02:59 PM 發表

呢條例最勁抽嘅係可以一雞幾味 唔單止捉幹部由地下前莊 搬出嚟啲錢仲可以嚇吓香港啲政治分子 所以國際公約最重要嗰一條 "獨立無私的公正法庭審問"並沒有加入條文中 林鄭月娥同保安局亦都冇詳加解釋 因為佢哋心知呢個係中國司法最缺乏嘅 一項 ...
因爲正正係要丟人上大陸
同埋等大陸可以係關口(高鐵+機場)拉人 包括外國人
譬如上次外國記者協會果個 比人討論港獨
就可以求其搵個理由係香港拉佢 然後遣返內地消失

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-14 03:10 PM 發表

因爲正正係要丟人上大陸
同埋等大陸可以係關口(高鐵+機場)拉人 包括外國人
譬如上次外國記者協會果個 比人討論港獨
就可以求其搵個理由係香港拉佢 然後遣返內地消失 ...
無錯  同埋我有時喺度諗中國搬錢出去已經係公開嘅秘密 因為中英貿易戰中國驚亂(幹部走先)而燒到香港  呢個其實係中國ㄧ路自己鎗口對內嘅問題 而家累到香港要同佢地ㄧ齊玩呢個遊戲  咁我哋都好無辜啫

引用:
原帖由 kenngdead 於 2019-6-14 03:30 PM 發表

無錯  同埋我有時喺度諗中國搬錢出去已經係公開嘅秘密 因為中英貿易戰中國驚亂(幹部走先)而燒到香港  呢個其實係中國ㄧ路自己鎗口對內嘅問題 而家累到香港要同佢地ㄧ齊玩呢個遊戲  咁我哋都好無辜啫 ...
內地匯錢過外國有上限 唔知一個月得幾千蚊定咩
供仔女讀書都唔夠
中共幹部成日透過香港走錢
樓價高企都係因爲大陸丟錢落來洗淨再走資

共產黨成日做埋D表裏不一 自相矛盾既野
又要開放 又要控制
頂你仲衰鍋金正恩 我寧願你話"係啊我係封閉啊你吹啊"

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-14 14:50 發表

點解只要大陸人豁免

咁樣香港人唔洗擔啦,淨係引導持大陸身分證既人

引用:
原帖由 002534 於 2019-6-14 04:36 PM 發表

咁樣香港人唔洗擔啦,淨係引導持大陸身分證既人
佢肯咩

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-14 17:03 發表

佢肯咩
當然只係希望肯,仲有其實大陸普通百而家都會去理政治野了,想人身安全不保咩?只顧正常生活同吃喝玩樂,呢點比較了解佢地

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-14 16:10 發表

內地匯錢過外國有上限 唔知一個月得幾千蚊定咩
供仔女讀書都唔夠
中共幹部成日透過香港走錢
樓價高企都係因爲大陸丟錢落來洗淨再走資

共產黨成日做埋D表裏不一 自相矛盾既野
又要開放 又要控制
頂你仲衰鍋金正恩 我寧願你話"係啊我係封閉啊你吹啊" ...
呢樣就係特色社會主義,又要鞏固政權又要引入部分資本主義,屬於混合式,只係問題在於一黨專政,法制上會混亂,呢樣野需要時間一步一步變,香港70年代之前既社會黑暗都一步一步變

引用:
原帖由 002534 於 2019-6-14 05:12 PM 發表

當然希望肯,
希望就希望得遠大D啦

希望國家有一日可以真係文明發展
唔洗用立法同限制言論自由既情況下
都得到人民真心既認同和愛戴....

引用:
原帖由 002534 於 2019-6-14 05:22 PM 發表

呢樣就係特色社會主義,又要鞏固政權又要引入部分資本主義,屬於混合式,只係問題在於一黨專政,法制上會混亂,呢樣野需要時間一步一步變,香港70年代之前既社會黑暗都一步一步變 ...
不過未變到接近香港之前
係咪唔應該過分要求香港磨合呢

其實英國國會都討論過
如果比中國成立到一個世界公認的社會主義資本體制(or whatever you call it)
其實好危險 因爲根本無人識得同佢玩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]