• 瀏覽: 10,647
  • 回覆: 161
引用:
原帖由 平凡的一隻貓 於 2019-6-13 03:23 PM 發表

依家出黎講呢D野,林鄭被遺棄啦?

中國駐英國大使劉曉明接受英國廣播公司(BBC)節目Newsnight訪問時表示,香港回歸後,《中英聯合聲明》就完成了其使命,「一國兩制」在香港的實踐非常成功,並稱中央從未指示香港修例。 對於周日香港大規模遊行,抗議修訂《逃犯條例》,劉曉明稱,整個事件被歪曲,香港修訂條例是為了完善法律,堵塞現行法律體系的漏洞。 他續說,包括BBC的傳媒, ...
👍

中國駐外機構要多點在當地講出這個事實。

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2019-6-13 04:31 PM 發表

咁即係一國兩制下,就唔使立法啦,咩都唔使做等到2046?真係幾好笑
有法例啦 而家只係修例

洗乜等2046...
今日既法律下 你估佢要人唔會自己落來捉?
只係覺得不爽 ‘自己地方'都要偷偷摸摸
修例都係想名正言順落來捉人
同係機場拉外國政治犯返大陸

再見淋病

哈哈!!
而家跳出嚟棄車保帥
林鄭真可憐,被用完即棄
慘過安全套

引用:
原帖由 平凡的一隻貓 於 2019-6-13 03:23 PM 發表

中國駐英國大使劉曉明接受英國廣播公司(BBC)節目Newsnight訪問時表示,香港回歸後,《中英聯合聲明》就完成了其使命,「一國兩制」在香港的實踐非常成功,並稱中央從未指示香港修例。 對於周日香港大規模遊行,抗議修訂《逃犯條例》,劉曉明稱,整個事件被歪曲,香港修訂條例是為了完善法律,堵塞現行法律體系的漏洞。 他續說,包括BBC的傳媒, ...
中央推淋病死,咁講!?

阿爺咁cheap 架!見群情洶湧就縮。
btw;我唔太抗拒逃犯條例。

建制仲唔劃清界線,選舉大Q鑊

777欺上瞞下,抵死!

如果係中央指示就話幹預香港事務,
如果唔係中央指示就係林鄭自把自為,
班黃L真係冇得輸

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-6-13 04:04 PM 發表

咩呀?你響呆灣放飛劍殺人呀?LOL ! 
唔洗理條22k打手

如果劉曉明話係中央指示香港修例, 咁咪又有一班狗出來吠話破壞一國兩制囉~
狗: 公我嬴, 字你輸

引用:

講係咁講,ㄧ陣又話中央干預特區內政。那句假那句真都分悟到,又出D膠post.

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-6-13 03:33 PM 發表

樓主,
人哋即係話中央一直貫徹一國兩制落實執行
修例就係講你知一國兩制。如果一國一制直接拉你 仲要逃犯條例嗎

引用:

乜遺棄啫
咁講即係話反對派老屈嘅嘢係全憑幻想就衝上街發癲囉

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-6-13 04:12 PM 發表

後來變得很惡劣,襲擊警察⋯⋯⋯請問劉先生有無親眼見到警方功擊手無寸鐵市民兇狠程度⋯⋯⋯69 103萬民憤不被尊重才導致612令人痛心事件⋯⋯⋯始作俑者777要全面負責引咎辭職⋯⋯⋯ ...
有100萬遊行 要暫停修例。咁次次條例都100萬人遊行。香港唔使運作啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]