• 瀏覽: 10,698
  • 回覆: 161
bringo我估中哂,初頭林鄭係想移交疑兇合理化,但最後中央出來支持,變成勢成騎虎,估唔到少少一個修訂案,會令佢有政治危機,佢就算無得做,都要繼續撐落去,但難為一班警察做磨心,信我就算要佢即時落,佢都要完成史命。

🤔呢單野,到底係邊個搞出黎!??

香港本來幾太平,無啦啦搞到咁夜翻佢出嚟,唯恐天下不亂!!

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-6-13 04:10 PM 發表

懵懂腳痛
咁今次會係乜痛
今次北京講到出口,可能係北京直接免去。

或叫佢宣布引疚辭職,唔會咁多借口。

引用:
原帖由 ncream 於 2019-6-13 16:18 發表
今次北京講到出口,可能係北京直接免去。

或叫佢宣布引疚辭職,唔會咁多借口。
咁直接
應該唔會....呱

我估都係啲學院派,學歷派,加拿大回歸,未做過生意,根本唔知道,中港生意到底係點樣運作!!

先至戇居居,踩左陷阱,踩咗屎!!

其實唔係反對學院派,不過政府應該請多少少紅褲仔,對實質情況比較了解嘅人!!

民心儘失嘅特首係時候引咎辭職⋯⋯⋯唔甘心繼續撐落去都無補於事⋯⋯⋯

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-6-13 04:20 PM 發表

咁直接
應該唔會....呱
好難講,NOW個邊報導講到對林鄭好不利。

呢兩日立法會唔開會,係要等欽差大臣係廣州返北京後,再經政治局法落。

切割左先,有咩事北京及中共中央政治局唔使上身。

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-6-13 04:04 PM 發表

未必既 佢都可以主動獻媚中央
香港政府主動打開人權缺口 比中央名正言順拿人
唔通佢say no咩...
仲問'我點樣賣港' 真好笑
咁即係一國兩制下,就唔使立法啦,咩都唔使做等到2046?真係幾好笑

如果當初真係唔係大陸主意,咁林鄭呢鑊真係搞出一鑊泡,全世界都關注哂,林鄭擦鞋擦出火,分分搞㧜埋台灣

又過唔到呀?唔係呀化。。。。
唉。。。尋日班警察辛苦

引用:
原帖由 平凡的一隻貓 於 2019-6-13 03:23 PM 發表

依家出黎講呢D野,林鄭被遺棄啦?

中國駐英國大使劉曉明接受英國廣播公司(BBC)節目Newsnight訪問時表示,香港回歸後,《中英聯合聲明》就完成了其使命,「一國兩制」在香港的實踐非常成功,並稱中央從未指示香港修例。 對於周日香港大規模遊行,抗議修訂《逃犯條例》,劉曉明稱,整個事件被歪曲,香港修訂條例是為了完善法律,堵塞現行法律體系的漏洞。 他續說,包括BBC的傳媒, ...
好明顯佢係要講一國兩制,中央政府無干預香港事務

引用:
原帖由 ncream 於 2019-6-13 04:07 PM 發表

佢好快會引疚辭職。所有責任由林鄭負上。

呢件事就此落幕。看來99%係咁。
真係暈,班警察好慘

引用:
原帖由 ncream 於 2019-6-13 16:28 發表
好難講,NOW個邊報導講到對林鄭好不利。

呢兩日立法會唔開會,係要等欽差大臣係廣州返北京後,再經政治局法落。

切割左先,有咩事北京及中共中央政治局唔使上身。 ...
當(真)咁先..
但一向作風不會直接免去

*估計點都會揾個位才落

林鄭係時候為國犧牲!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]