• 瀏覽: 45,291
  • 回覆: 620
  • 追帖: 6
+41
引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2019-6-13 01:58 PM 發表
第一其實只要唔犯法有咩好驚?第二, 係邊度犯法引渡返去邊到坐監,好公平好公道. 犯得法就預左. 香港人係台灣殺左人到而家逍遙法外,就係因為冇引渡條例. 令受害人得唔到公道! 受害者家屬憤怒而冇用, 香港警察唔係做唔到野而係冇法可依. 就係差一條引渡條例
結論: 夠膽犯法就而預左承擔犯罪成本, 反對通過引渡條例等于縱容犯罪者犯罪,後果會非常嚴重 假如有一日,你係大陸或台灣比香港人殺死, 而兇手即時 ...
第一個點已經有問題
唔犯法就唔駛怕其實係一個誤區
即係你幾時都準備好俾人查??
有人要睇你個袋  同你講 你冇偷野駛咩怕俾我睇啊 咁你係唔係應該俾人睇??

第二
簡單講 係個司法獨唔獨立 公唔公平 公開的問題
仲有人權因素呢
你睇返香港有引渡條例的地方
都係司法獨立同民公制度的

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2019-6-13 01:58 PM 發表
第一其實只要唔犯法有咩好驚?第二, 係邊度犯法引渡返去邊到坐監,好公平好公道. 犯得法就預左. 香港人係台灣殺左人到而家逍遙法外,就係因為冇引渡條例. 令受害人得唔到公道! 受害者家屬憤怒而冇用, 香港警察唔係做唔到野而係冇法可依. 就係差一條引渡條例
結論: 夠膽犯法就而預左承擔犯罪成本, 反對通過引渡條例等于縱容犯罪者犯罪,後果會非常嚴重 假如有一日,你係大陸或台灣比香港人殺死, 而兇手即時 ...
請問銅鑼灣書店老闆曾經突然被消失係咩原因係咩罪名?

參與暴動,一生前途盡毀。

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-13 14:08 發表
因為司法要獨立
香港審理就冇問題
你估你係美帝呀
全世界都係佢管
出佐香港就犯法就管唔到

引用:
仲未明?反xx只係一個籍口,xx係乜都得,可以係國教,高鐵,明日大嶼,一地兩檢....。目的係拖垮政府,美國組合拳其中之一。

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 04:12 PM 發表

第一個點已經有問題
有人要睇你個袋  同你講 你冇偷野駛咩怕俾我睇啊 咁你係唔係應該俾人睇??

第二
仲有人權因素呢
都係司法獨立同民公制度的 ...
咁南韓.法國.意大利.西班牙施法獨唔獨立.呢D國家都同大陸簽咗引渡協議咁佢地係咪有問題.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-6-13 02:31 PM 發表

【中國政府要訂你什麼罪就什麼罪】

我唔敢講完全冇可能。

不過…………
你自己照下鏡啦,憑乜要中共咁大陣仗,屈你殺人呀。
而家好似蘋果日報話你乜罪就乜罪多D

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 04:12 PM 發表

第一個點已經有問題

第二
仲有人權因素呢
都係司法獨立同民公制度的 ...
第一,要查你嘅袋,你無警覺的心。一查,點解有包白粉?

第二,隨便屈你條罪。香港法官沒上大陸查案,搜證權利。大陸法院話有就有,只能信大陸。

引用:
共產黨都信得過,唔知話你低能定弱智好😎

引用:
原帖由 jedickc 於 2019-6-13 04:18 PM 發表

仲未明?反xx只係一個籍口,xx係乜都得,可以係國教,高鐵,明日大嶼,一地兩檢....。目的係拖垮政府,美國組合拳其中之一。
同意.反對條例只係借口.反中最重要
企定將香港隔絕于中國之外先係重點

枉樓主一翻苦心,智障黃絲賣國賊怎會看得明白,智障黃絲無腦無思無人性,怎講或再簡單條例,智障黃絲都不能理解的😂😂😂

引用:
原帖由 忙到氣咳 於 2019-6-13 04:15 PM 發表

請問銅鑼灣書店老闆曾經突然被消失係咩原因係咩罪名?
如果相信銅鑼灣書店嗰單嘢
通唔通過修訂都一樣
既然中共喺無法例下都有辦法將目標人物拉返大陸
何必多此一舉整咁多文件去引渡?

條例成件事去到國家層面會好理解啲,唔係因為個人樣衰口臭都砌你!

成單嘢,一開始影響太大,所以好多人出嚟反,後來演變成信心危機!!

現在,根本已經同條法律冇咩關係!!

真心講句,有幾多罪案,刑期七年以上?就算許仕仁,都係幾年!!

無論如何,今日已經變成一場,香港人同政府嘅對抗局面!!

我可以同你講,香港政府點樣都係輸家,只係輸得輕啲,定係輸得大啲!!

死都要立法,你將會喪失好多人對香港嘅信心,我覺得你真係輸鋪大嘅!!

諗D辦法,拖住先,最多輸面子,大家冷靜下來,就會明白,其實冇咩罪案,判刑七年以上!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]