• 瀏覽: 45,295
  • 回覆: 620
  • 追帖: 6
+41
引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-13 04:58 PM 發表
今時今日,其實大部份香港人,都對大陸政權冇咩興趣,佢哋經常聽大陸嘅音樂,睇大陸嘅電視劇,睇大陸嘅綜合節目,成日返上大陸玩,所以反共嘅人其實唔係太多!!

但係有一點,香港人講到法律,其實係好怕好怕好怕大陸,真心嘅,好多人喺大陸舐過野!! ...
【成日返大陸玩】
重點黎啦。

點解冇人話驚在大陸玩玩下,俾人屈係罪犯,拉左去呢。

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2019-6-13 01:58 PM 發表
第一其實只要唔犯法有咩好驚?第二, 係邊度犯法引渡返去邊到坐監,好公平好公道. 犯得法就預左. 香港人係台灣殺左人到而家逍遙法外,就係因為冇引渡條例. 令受害人得唔到公道! 受害者家屬憤怒而冇用, 香港警察唔係做唔到野而係冇法可依. 就係差一條引渡條例
結論: 夠膽犯法就而預左承擔犯罪成本, 反對通過引渡條例等于縱容犯罪者犯罪,後果會非常嚴重 假如有一日,你係大陸或台灣比香港人殺死, 而兇手即時 ...
you are exactly right
不過你唔記我, 執法之人系邊個
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28279543

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-13 02:35 PM 發表
反23條立法
反這次 犯罪條例
都是犯民們 為了保護美英在香港龐大的 間諜網
以及犯民們自己作為西方代理人,叛國者 不被依法審判

試問香港懂得 世界有哪些地方沒國安法嗎?
香港難道就想做世界唯一沒有國安法的地方?
成為全中國國安法的漏洞之地?

沒有國安法的香港就是
全世界間諜之都
全世界反共反華邪教叢生的
骯髒之地   ...
講的好!美日英亡我中華之心不停!漢奸走狗狂吠不得好死!

被迫害妄想症

上次一地兩檢都係呢套

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-13 02:08 PM 發表
因為司法要獨立
香港審理就冇問題
港獨可以過主

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-13 02:08 PM 發表
因為司法要獨立
香港審理就冇問題
司法獨立並不代表權力獨立!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-6-13 05:06 PM 發表

【成日返大陸玩】
重點黎啦。

點解冇人話驚在大陸玩玩下,俾人屈係罪犯,拉左去呢。
哥哥仔,無啦啦講呢啲,冇意思㗎喎?

男人狗硬,就會博㗎啦!

我個friend衰過,一樣繼續去!!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-6-13 02:31 PM 發表

【中國政府要訂你什麼罪就什麼罪】

我唔敢講完全冇可能。

不過…………
你自己照下鏡啦,憑乜要中共咁大陣仗,屈你殺人呀。
吾洗照,佢地個個都以為自己好有價值

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-13 04:56 PM 發表

我懷疑是學歷派,諗出嚟嘅死橋,佢根本唔明白香港人,係幾怕共產黨法律,好多香港人其實都在大陸奶過野!!

無論如何,呢單野過後,我希望香港政府,可以聽多少少對實際情況了解紅褲子講嘢!!

今次發動得咁快,來得咁猛,係因為,香港人真心害怕大陸,唔係淨係經常性反對香港政府嘅人! ...
今次發動得快
主要係背後嘅部署做得好
尋日睇直播見到有個人做手勢(同時有唔只一個人咁做)
鏡頭外就有人攞個頭盔過去
傳兩傳就去到某人手中
類似嘅情節出現過幾次
好明顯喺物資/人手調配都做足功夫

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2019-6-13 05:13 PM 發表

今次發動得快
主要係背後嘅部署做得好
尋日睇直播見到有個人做手勢(同時有唔只一個人咁做)
鏡頭外就有人攞個頭盔過去
傳兩傳就去到某人手中
類似嘅情節出現過幾次
好明顯喺物資/人手調配都做足功夫 ...
你將重心,放喺呢班暴力分子身上,相信你已經中計!因為你嘅內心,欺善怕惡!係唔係,唔使用武力,你就唔會怕?

關鍵係星期日嗰一百萬人,唔係暴力!!

引用:
原帖由 hamhamdei 於 2019-6-13 03:18 PM 發表

外國人有領事基本保護,有自己個國家BACKUP。
香港搵邊個
香港人即係中國人,由自己政府保護!除了揸外國護照的港人在當地無所事事回流香港當漢奸者。

台灣都話不會為個別例子讃成(送中)。背後的危機是更多人被屈返大陸。

心虛果班咪反送中囉

D死仆街為反而反囉,又或者本身身有屎,驚俾移交返大陸囉!

最慘班白痴中哂毒,聽唔入耳!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]