• 瀏覽: 45,321
  • 回覆: 620
  • 追帖: 6
+41
政治嘅嘢,講代價,講利益,面子其實唔值錢!!

好老實,條例都未導致有人亂被引導 就掟磚,咁條法悪 定人惡?
條例仲講緊犯罪刑罰超過七年 才引渡,乜香港咁多人犯了法咩🤔

喺呢度,我唔想同大家講立場,講而家嘅情況,群眾被發動起來,根本就已經唔係理性嘅嘢,你再講咩道理,多餘啦!!

一你就去到盡,一你就縮!!

無論任何決定,都只衡量代價,利益!

好似六四,鄧小平用一個人嘅意志,壓到全中國,贏得發展機會!!

你林鄭又敢唔敢呢?香港其實根本冇實體工業,如果信心爆煲,香港肯定玩完,呢個後果,你敢唔敢搏?

最簡單係唔想中港一體化

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-13 04:30 PM 發表
成單嘢,一開始影響太大,所以好多人出嚟反,後來演變成信心危機!!

現在,根本已經同條法律冇咩關係!!

真心講句,有幾多罪案,刑期七年以上?就算許仕仁,都係幾年!!

無論如何,今日已經變成一場,香港人同政府嘅對抗局面!!

我可以同你講,香港政府點樣都係輸家,只係輸得輕啲,定係輸得大啲!!

死都要立法,你將會喪失好多人對香港嘅信心,我覺得你真係輸鋪大嘅!!

諗D辦法,拖住先,最多輸面子,大 ...
政府唔一定輸晒
今次同佔中唔同
佔中大家有晒心理準備
而且係夜晚放工後開始
今次毫無先兆突然喺返工時間嚟玩
搞到返緊工嘅人失晒預算
而且經過佔中後
部分市民都討厭呢種鬥爭方式
起碼我身邊嘅人無話警方唔啱

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-13 04:38 PM 發表
喺呢度,我唔想同大家講立場,講而家嘅情況,群眾被發動起來,根本就已經唔係理性嘅嘢,你再講咩道理,多餘啦!!

一你就去到盡,一你就縮!!

無論任何決定,都只衡量代價,利益!

好似六四,鄧小平用一個人嘅意志,壓到全中國,贏得發展機會!!

你林鄭又敢唔敢呢?香港其實根本冇實體工業,如果信心爆煲,香港肯定玩完,呢個後果,你敢唔敢搏? ...
其實嘈嚟嘈去都係嗰班
政府點做佢哋都唔會滿意

樓主,你好啱。而反對的人心中都好清楚。(如果真係有了解件事,唔係人講就信),不過要反中呀,搵個藉口點都要啦。

Hk已經無專業意見可言

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2019-6-13 04:43 PM 發表

政府唔一定輸晒
今次同佔中唔同
佔中大家有晒心理準備
而且係夜晚放工後開始
今次毫無先兆突然喺返工時間嚟玩
搞到返緊工嘅人失晒預算
而且經過佔中後
部分市民都討厭呢種鬥爭方式
起碼我身邊嘅人無話警方唔啱 ...
我懷疑是學歷派,諗出嚟嘅死橋,佢根本唔明白香港人,係幾怕共產黨法律,好多香港人其實都在大陸奶過野!!

無論如何,呢單野過後,我希望香港政府,可以聽多少少對實際情況了解紅褲子講嘢!!

今次發動得咁快,來得咁猛,係因為,香港人真心害怕大陸,唔係淨係經常性反對香港政府嘅人!

今時今日,其實大部份香港人,都對大陸政權冇咩興趣,佢哋經常聽大陸嘅音樂,睇大陸嘅電視劇,睇大陸嘅綜合節目,成日返上大陸玩,所以反共嘅人其實唔係太多!!

但係有一點,香港人講到法律,其實係好怕好怕好怕大陸,真心嘅,好多人喺大陸舐過野!!

反共書店老闆幾十年前係大陸開車撞死人,幾十年後良心發現自己偷渡返大陸自首。
送中條例落實後,港人就吾洗再良心發現之後偷渡喇,因為只要做過反共既事,就會因為突然係大陸殺過人放過火而被引渡返大陸受審,之後人間蒸發

要引渡的話, 大陸要比証明, 香港法庭覺得証明足夠先會引渡....
不是要什麼人都可以引渡.....所以政府真系宣傳不足!!

好似黃人根本沒回鄉証,沒出境紀錄,大陸點可以引渡他們呢?

ㄧ字咁淺...反中
逢中必反

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-13 02:44 PM 發表

你說出了未送中的理由了
其實d佔中學生和民主友想去大陸都入唔倒境,送上門都唔要,大陸又點會利用尼條條例去引導佢哋。相信黎生都唔會入到境。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]