• 瀏覽: 75,095
  • 回覆: 453
  • 追帖: 2
+25
屌毒果嘢!把撚睇過要洗眼

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-13 01:06 PM 發表
我認為主要取決於北京。北京亦不是完全沒有顧慮的!

第一要考慮香港局勢會否影響台灣人對大陸的看法,進而影響明年台灣總統大選的形勢。

第二要考慮香港局勢會否進一步破壞中美和中歐關係。

加上北京權鬥不絕,習近平如果拼經濟失敗可能會被羣起而攻! ...
5G時代。
6/28日, 倒數不足2星期。

老尾輸了, 便是中國崛起了。

過去一星期, 石油能源已歸邊中國。 伊朗, 俄羅斯, 委內瑞拉。
沙地決定用華為5G。

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-6-13 01:11 PM 發表

香港一早係中共狗官,貪官洗黑錢天堂,呢10年買樓買股買地
香港幾十年來都係洗錢天堂黎架啦,如果唔係鬼佬d黑錢點轉呀?

通過之後既香港真真正正係逃犯天堂.
點解?
德國已經出到口話通過就取消同香港簽既引渡協議.
其他西歐國家包括歐洲共同體會跟隨.
連阿爺都衰埋.
到時大陸重犯同貪官咪另尋新路.
係香港都話夾佢上去.
依家都唔知偷渡去左邊到.
笑撚死我成班on9仔仲唔知咩事.
柒婆害撚死中國喇.

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2019-6-13 01:12 PM 發表

講明係 逃犯條例,,係講俾逃犯知,祗有罪犯同逃犯先有共嗚啫.罪犯同情逃犯.我地D冇犯法既識條春咩...
衰在北京年年月月日日時時分分秒秒都屈 d 冇犯罪嘅人做罪犯
哩 d 野,你識條春咩...

內地《環球時報》總編輯胡錫進發表文章說,不願意看到香港變得像一個內地城市,若果將香港內地化,中國會失去多彩的一面

如果政府跪低真係垃圾到爆

引用:
原帖由 Better. 於 2019-6-13 12:55 PM 發表
Comment:
The extradition bill amendment should be put aside due to so many (a million of) people protest against the revised version. 我不知道修定內容點樣對香港有利,but the protestors' voices become the truth. 若真能閣 ...
堂堂一個特區政府⋯⋯⋯條例唔清唔楚⋯⋯⋯朝夕令改⋯⋯⋯點可以隨便通過⋯⋯⋯宜家仲要搞到69有103萬市民上街要求撤回條例777下台⋯⋯⋯612有4萬市民包圍立法會要求撤回條例⋯⋯⋯唯一平息民怨777外咎辭職撤回條例⋯⋯⋯

香港人係中國(不含港)犯法不能被遣送中國(不含港)啫。中國(不含港)人係中國(不含港)犯法逃到中國香港。中國香港政府可以驅逐他返回原居地。
所以,呢條法例修唔修,影響不會好大。中國香港依家不是犯罪者天堂,無可能因為唔依家修法就會成為犯罪者天堂。

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-13 01:04 PM 發表
1. 逃犯天堂 廿幾年如是
2. 修例後台灣唔會提出引渡,唔會在台灣係中國框架下簽協意
3. 修例開通咗送中,兩地法制唔同,法院只係引渡合唔合理。 雖說不移交政治犯,但可屈你強姦/貪污。
4. 修例前要經立法會審理,改後變特首批唔批 ...
屈你強姦/貪污 ?

咁驚咪唔番大陸, 唔番大陸無出入境紀錄點屈 ?

無腦

班議員開到會都成問題啦,二讀等又等了

引用:
原帖由 kam0001 於 2019-6-13 01:44 PM 發表

衰在北京年年月月日日時時分分秒秒都屈 d 冇犯罪嘅人做罪犯
哩 d 野,你識條春咩...
又有釘書豬,幻覚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]