註冊 登入

[本港新聞評論] 二讀無期 恐淪笑柄

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-13 01:25 PM 發表

應該唔可以咗,不過可以叫大口彥縮短質詢時間
孖潤腸是柒娥的小鮮肉,幫佢奶西都肯啦!

精選樓盤
引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2019-6-13 01:12 PM 發表

講明係 逃犯條例,,係講俾逃犯知,祗有罪犯同逃犯先有共嗚啫.罪犯同情逃犯.我地D冇犯法既識條春咩...
將來味知囉! 你都食咗幾舊非洲豬瘟豬肉落肚啦,你梗係唔知啦!

引用:
原帖由 kpchg4 於 2019-6-13 01:04 PM 發表

1. 逃犯天堂 廿幾年如是
2. 修例後台灣唔會提出引渡,唔會在台灣係中國框架下簽協意
3. 修例開通咗送中,兩地法制唔同,法院只係引渡合唔合理。 雖說不移交政治犯,但可屈你強姦/貪污。
4. 修例前要經立法會審理,改後變特首批唔批 ...
你唔返大陸點屈你強姦貪污?香港就係多得你依班智障人士,成日危言聳聽!

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-13 01:06 PM 發表

我認為主要取決於北京。北京亦不是完全沒有顧慮的!

第一要考慮香港局勢會否影響台灣人對大陸的看法,進而影響明年台灣總統大選的形勢。

第二要考慮香港局勢會否進一步破壞中美和中歐關係。

加上北京權鬥不絕,習近平如果拼經濟失敗可能會被羣起而攻! ...
GOOD POINTS AND AGREE WITH YOU

沒有夢想 沒有未來 夢想來自創意
6981 ecnis ssenisub yksir A  ...................
ECSTASY

回覆 引用 TOP

支持修例,否則香港真係變逃犯天堂。😯

[quote]原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-6-13 01:31 PM 發表

孖潤腸是柒娥的小鮮肉,幫佢奶西都肯啦!
https://i.>>>

頂你....今日都唔開會,應該講緊數

回覆 引用 TOP

我諗以基本法23條來代替逃犯條例好過

引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-6-13 01:30 PM 發表

美國華爾街暴動時、美國領導人有否去睇群眾?睇來你幫赤共宣傳:赤共開明民主過美國!

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-6-13 01:05 PM 發表

罪犯天堂了
海關咁能廢都唔能使旨意佢地會截到啲咩犯

就係有啲仆街開post老屈quote完人說話禁人回應咁能小家種,道理唔撚夠人講就用埋啲濕鳩手段自欺欺人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.O 於 2019-6-13 01:33 PM 發表

你唔返大陸點屈你強姦貪污?香港就係多得你依班智障人士,成日危言聳聽!
係,唔返就係,點解要為咗條例唔去大陸?

利申,因為工作需要申請咗回鄉卡,對上係回鄉證(簿),廿年冇去過大陸

最理想局面
1硬通過
2廢青再上街暴動
3差佬搞唔掂 老共出手 射擊暴徒
4解散立法局

讀你老母咩賤種 撤回啦

金麟豈是池中物
一遇風雲便化龍
引用:
原帖由 冗員七號 於 2019-6-13 01:34 PM 發表

我諗以基本法23條來代替逃犯條例好過
相輔相成......

有人又會話, 澳門立咗都冇事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-6-13 01:34 PM 發表

係 lor, 呢位好領導咩下場?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鍾無豔 於 2019-6-13 01:06 PM 發表

我認為主要取決於北京。北京亦不是完全沒有顧慮的!

第一要考慮香港局勢會否影響台灣人對大陸的看法,進而影響明年台灣總統大選的形勢。

第二要考慮香港局勢會否進一步破壞中美和中歐關係。

加上北京權鬥不絕,習近平如果拼經濟失敗可能會被羣起而攻! ...
出動解放軍,解放台灣便可

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。