• 瀏覽: 75,087
  • 回覆: 453
  • 追帖: 2
+25
政府為何要立引渡條例,當霸王硬上弓立左例後中央就開始打擊反共產黨人士,到打壓足夠政府再霸王硬上弓立23條,香港人要團結對抗共產黨

引用:
原帖由 Better. 於 2019-6-13 12:55 PM 發表
Comment:
The extradition bill amendment should be put aside due to so many (a million of) people protest against the revised version. 我不知道修定內容點樣對香港有利,but the protestors' voices become the truth. 若真能閣 ...
晒氣啦 CY2. 0 扮可憐,身為特首連行出去面對示威者都末夠膽,如果係 董建華一定行出去面對示威者

查實有無師兄知道,如果立法會一直都開唔到會,政府就無辦法修例?

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-6-13 04:54 PM 發表

你都有停留期限。夠期就要出境。
係呀,夠期要走,但走去邊唔到香港管嘛。

牛棚牛不多

引用:
原帖由 superbatistutak 於 2019-6-13 04:59 PM 發表

反共書店老闆幾十年前係大陸開車撞死人,幾十年後良心發現自己偷渡返大陸自首。
送中條例落實後,港人就吾洗再良心發現之後偷渡喇,因為只要做過反共既事,就會因為突然係大陸殺過人放過火而被引渡返大陸受審,之後人間蒸發 ...
幾時出書呢,咁好文章作得咁多嘢,又咁好幻想力! 食少啲不良藥物好啲喎?🤭

引用:
原帖由 CIA參與612佔鍾 於 2019-6-13 01:45 PM 發表

示威者/暴徒 是有分別 (示威者不會掟磚頭不會自製盾牌) ,有些傳媒連這些基本理解都沒有

鎮壓暴徒是國際標準

感謝警察使用 催淚彈 橡膠子彈槍 水炮車 鎮壓暴動中的暴徒

http://thumbs2.image ...
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 timothywongting 於 2019-6-13 03:39 PM 發表

係呀!唔喜歡移民啦!
唔鍾意人反對 返大陸囉🙄

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 MarkIV 於 2019-6-13 03:01 PM 發表

台灣係提出引渡申請協助嘅一方,如果佢哋因為介意香港新修訂條例除咗包括台灣但仲有中國的話,咁就係台灣因為政治原因而放棄令謀殺犯得到審判,當然,自稱民主人士通常都做得出,不過責任喺邊就好明顯啦 ...
典型中國式思想
全世界 包括歐美同台灣都有問題
係中國無問題
法治落後既地區不被認可就應該謀求法治進步
而唔係作出無謂既幻想
同民唔民主無關架
叫左你讀多D書架啦

支持立法,有法例才有保障

引用:
原帖由 搵食者 於 2019-6-13 08:44 PM 發表

典型中國式思想
係中國無問題
而唔係作出無謂既幻想
同民唔民主無關架
叫左你讀多D書架啦 ...
On a contrary, 係你認為任何國家都冇問題,只有任何關連中國就係問題!

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-6-13 01:17 PM 發表
毒娥可能將『二讀』改在禮賓府進行
只限淫賤聯,建制狗,中聯辦 臨場
然後鬼鼠通過法例
乜重要有呢d像徵式程序咩?我以為會係奉天承運,月娥女皇詔日,監於要彰顯公義,現突頒下聖旨,送中條例即是生效!

引用:
原帖由 MarkIV 於 2019-6-13 08:51 PM 發表

On a contrary, 係你認為任何國家都冇問題,只有任何關連中國就係問題!
任何國家有無問題唔係重點和
宜家呢條法例關乎到其他國家既人民利益
中國法治落後, 所以不被承認, 同時提出質疑
你連爭議個重點都唔清楚就係度回po

我建議你睇返大律師公會既反對原因
如果你自問專業過大律師
我都歡迎你逐一反駁佢地既

引用:
原帖由 搵食者 於 2019-6-13 08:44 PM 發表

典型中國式思想
係中國無問題
而唔係作出無謂既幻想
同民唔民主無關架
叫左你讀多D書架啦 ...
典型西式思想.
民主是唯一真理. 耶記是唯一真神. 自以為是.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]