• 瀏覽: 75,114
  • 回覆: 453
  • 追帖: 2
+25
引用:
原帖由 搵食者 於 2019-6-13 09:04 PM 發表

任何國家有無問題唔係重點和
宜家呢條法例關乎到其他國家既人民利益
中國法治落後, 所以不被承認, 同時提出質疑
你連爭議個重點都唔清楚就係度回po

我建議你睇返大律師公會既反對原因
如果你自問專業過大律師
我都歡迎你逐一反駁佢地既 ...
外國法治更落後, 可以任意在機場綁架別國公民(孟晚周).

引用:
原帖由 mightykoala 於 2019-6-13 07:18 PM 發表

係呀,夠期要走,但走去邊唔到香港管嘛。
有辦法㗎
中國(不含港澳臺)人嚟香港係持雙程證
有限制可以出入地點㗎

引用:
原帖由 令狐椒 於 2019-6-13 09:06 PM 發表

典型西式思想.
民主是唯一真理. 耶記是唯一真神. 自以為是.
你鐘意無民主, 鐘意做奴隸
我絕對尊重既, 但我無乜興趣知

人地外國佬唔承認你就係人地自以為是
反證左我個po既觀點, 你都幾得意

引用:
原帖由 令狐椒 於 2019-6-13 09:08 PM 發表

外國法治更落後, 可以任意在機場綁架別國公民(孟晚周).
唔洗轉移視線啦, 大律師公會出左逐犯條例Q & A
你反駁到就逐一反駁啦
用理據去說服人
都係個句
讀多D書吧啦

引用:
原帖由 搵食者 於 2019-6-13 09:04 PM 發表

任何國家有無問題唔係重點和
宜家呢條法例關乎到其他國家既人民利益
中國法治落後, 所以不被承認, 同時提出質疑
你連爭議個重點都唔清楚就係度回po

我建議你睇返大律師公會既反對原因
如果你自問專業過大律師
我都歡迎你逐一反駁佢地既 ...
如果有concrete 嘅指控,當然要address,但完全基於中國法治落後就排除港人在內地犯法就唔應該被考慮被引渡的話,咁菲律賓亦唔應該在引渡條約國之內,大律師公會所有問題,可以由代表佢哋業界嘅立法會議員喺立法會內會或者大會入面提出,唔係從立法會外要求同行政長官做debate! 只要你嘅理由夠充分,就算民建聯嘅議員有國家任務唔理會,其他建制派例如自由黨去支持倒戈。由始至終,你哋都係一早排除從一個立法/修例機制以理服人,而要在機制體外以非lawmakers 身份去否定修例建議,到底你哋驚乜?

引用:
原帖由 搵食者 於 2019-6-13 09:11 PM 發表

你鐘意無民主, 鐘意做奴隸
我絕對尊重既, 但我無乜興趣知

人地外國佬唔承認你就係人地自以為是
反證左我個po既觀點, 你都幾得意
典型西式思想.
民主制是蠢人控制精英的制度. 一個社會, 蠢人佔多數, 精英佔少數.
民主制要少數服從多數. 即是一種蠢人制度. 做蠢人的奴隸.

引用:
原帖由 搵食者 於 2019-6-13 09:13 PM 發表

唔洗轉移視線啦, 大律師公會出左逐犯條例Q & A
你反駁到就逐一反駁啦
用理據去說服人
都係個句
讀多D書吧啦
唔洗轉移視線. 香港髮劣界啲唔認罪但有悔意,屢次輕判放生暴徒. 已經沒有公信力.

引用:
原帖由 返工會暈 於 2019-6-13 06:58 PM 發表

既然係咁同修例有咩關係
就係無關係,反正有船河坐,唔駛修訂啦

引用:
原帖由 令狐椒 於 2019-6-13 09:25 PM 發表

唔洗轉移視線. 香港髮劣界啲唔認罪但有悔意,屢次輕判放生暴徒. 已經沒有公信力.
呢句真!有香港法官,所有中國引渡申請難過登天係非常合理預期

從來都無,就唔應攪!
阿茂整餅,無嗰樣整果樣!

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 15:53 發表

認同兩邊都有
所以係對事唔對人

講真 ,咁多人反對的一定有原因吧 ,點解要係現時硬推呢
而且係冇任何迫切性的
香港本身叫安全 治安都OK LA 如果咁都唔OK 真係諗唔到有幾多地方係OK的
台灣事件如迫切 一次性仲快 而且攪到台灣講到明唔會接受 咪更傷害到受害者

你直接講政治因素 中國下令反而冇咁反感 ...
陶杰說了分析了一定同中央無關的,是林病自己搞出來的可上YouTube看看

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-6-13 01:13 PM 發表
弱智才支持立法  
老千上身
你真係弱智

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2019-6-13 01:12 PM 發表

講明係 逃犯條例,,係講俾逃犯知,祗有罪犯同逃犯先有共嗚啫.罪犯同情逃犯.我地D冇犯法既識條春咩...
https://youtu.be/DhUFpd-qphA

今次呢單事件真係益咗民進黨. 連郭台銘都話一國兩制不可行.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]