• 瀏覽: 75,092
  • 回覆: 453
  • 追帖: 2
+25
建制保皇唔敢倒戈,可能會被挾番大陸

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 04:03 PM 發表

係啊 出一份文件話係中國證明果個人有罪MA
但你有冇權去審示E個批決呢?

其實你支持都冇咩所謂

世界咁大 總有人支持同反對    但一件事的反對人數到左某個量同百分比
係唔係應該檢示清楚呢

做人要有D良心  同理心好 ...
你真係勁!任何未經審訊嘅疑犯,都係被假定無罪!你以上所講嘅文件,係你老兄幻想出嚟!如果真係有咁嘅事,就唔係引渡去當地審訊,而係罪犯移交!即係犯人已經經過審訊而已被定罪!咁就更加唔係今次修例嘅範圍!香港d法官放人從來都冇同理心,而且隨咗本地常任法官外,更加有海外嘅法官參與審批,唔係你老作一張紙過嚟就一定要批!如果係一定要批,咁何必搵香港法庭把關,根本係多此一舉嘅程序!你哋一班人由頭到尾都係靠幻想創作d完全冇基礎嘅擔憂!直到今日,你哋d反對派議員連喺立法會開一次會嘅勇氣都冇,你哋係有道理嘅話,就喺會上端出一個乏對方無話可說嘅漏洞囉!建制同政府敢唔克服一個咁valid嘅漏洞就三讀通過呢個修例?你哋係有道理就唔使將本來係立法會嘅事搬咗上去街頭做抗爭啦!lawmakers 有糧出㗎!納稅人畀錢佢去立法修例,佢就走去外國告狀話政府迫佢修例!真係極度荒謬!

大陸高官富貴人士不會用港為避風塘,國際大公司不會用港作為基地總部!現已身有屎香港富貴亦不敢留港,全部錢錢錢!水清無魚,要與內地城市有區別,這例不能過!讓香港成為葛咸城吧人

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 15:15 發表

因為要做俾中國睇JI
真正要解決的民生問題 她根本冇能力做到
民生我估你講緊輪候公屋掛, 咁起公屋要收地 要填海, 係邊d人喺立法會阻頭阻勢? 邊個選豬西滴入去架?

要搞清楚事實本質

引用:
原帖由 MarkIV 於 2019-6-13 04:22 PM 發表

你真係勁!任何未經審訊嘅疑犯,都係被假定無罪!你以上所講嘅文件,係你老兄幻想出嚟!如果真係有咁嘅事,就唔係引渡去當地審訊,而係罪犯移交!即係犯人已經經過審訊而已被定罪!咁就更加唔係今次修例嘅範圍!香港d法官放人從來都冇同理心,而且隨咗本地常任法官外,更加有海外嘅法官參與審批,唔係你老作一張紙過嚟就一定要批!如果係一定要咁香港法庭係多L餘嘅程序!你哋一班人由頭到尾都係靠幻想創作d完全冇基礎嘅擔憂! ...
你其實有冇睇清楚條例??
但最大問題係司法制度係唔係可信 獨立先係重點
你睇下同香港本身有條例的地方 ,果D地方都係司法獨立的
仲要有講符合人權公約的

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-6-13 04:25 PM 發表

民生我估你講緊輪候公屋掛, 咁起公屋要收地 要填海, 係邊d人喺立法會阻頭阻勢? 邊個選豬西滴入去架?

要搞清楚事實本質
如果你認同有人係立法會可以阻頭阻勢就會成功阻到的話 ,咁今次仲有咁多市民出來
點解會阻唔到?

以後大陸可以派入到港處理犯民就走回大陸。沒有引渡條約。香港犯民應該更驚

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 04:27 PM 發表

你其實有冇睇清楚條例??
但最大問題係司法制度係唔係可信 獨立先係重點
你睇下同香港本身有條例的地方 ,果D地方都係司法獨立的
仲要有講符合人權公約的 ...
哈! 又扯去第二度? 大陸嘅司法體系國際評分,高過好多同香港已經簽定協議嘅國家!請問老𢰸,柬蒲寨是那一門子的司法獨立? 你真係好x正?

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-6-13 16:29 發表

如果你認同有人係立法會可以阻頭阻勢就會成功阻到的話 ,咁今次仲有咁多市民出來
點解會阻唔到?
你講咩??????
同你講民生, 你就講暴徒, 想搬龍門?????
泛民就係想你香港亂呀嘛, 如果唔係佢哋點乞錢? 點呃選票呀?

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-6-13 15:54 發表

啲罪犯都係大6放來
梁天琦(來自湖南)

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-6-13 01:16 PM 發表

你講緊瑞典,英國屈人強姦嗎
英國移交阿桑奇呢
比利時移交加泰獨立主席呢
他們眼光只停留於大陸,外國咁遠佢地鬼知咩。知道都當睇唔到

引用:
原帖由 青春的火花 於 2019-6-13 01:37 PM 發表
最理想局面
1硬通過
2廢青再上街暴動
3差佬搞唔掂 老共出手 射擊暴徒
4解散立法局

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-6-13 04:41 PM 發表

梁天琦(來自湖南)
仲有羅冠聰

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]