• 瀏覽: 1,874
  • 回覆: 17
  • 追帖: 2
當年年少氣盛要威威, 依家諗番真係好後悔去左遊行

引用:
原帖由 cb600 於 2019-6-13 10:36 AM 發表
真的後悔當年反八萬五,二十三條。沒有當初就沒有今天,如果當初不反,大家現在一定安居樂業,

傳:二少!

🙋🏻‍♂️

引用:
原帖由 cb600 於 2019-6-13 10:36 AM 發表
當年出來既大多係英制公務員,佢地好吾妥特區政府,衣家佢地食特區長糧,一路鬧特區政府,成日話英國好,特區政府學蔡英文咁,削減佢地長糧和免費醫療啦!

我後悔

ME TOO
當年我係反對董建華議而不決,決而不行. 
但對二十三條, 冇睇過, 只睇了幾篇蘋果報
遊行時只嗌董建華下台呢句口號, 其他冇嗌,因為我良心話俾我聽,我未詳細研究二十三條, 冇資格嗌, 我來, 只係唔中意董生. 
當晚已後悔. 從此之後,我同自己講, 除非真係民不聊生,否則我不會再參加群眾運動!
https://youtu.be/bCAhKGhYzh0

引用:
x 2
年少低B

後悔信錯廿三條關注組, 公民黨

年少睇得電視多, 以為律師係龍虎豹何守信, 其實只係邊個比錢就幫邊個用法律謀求最大利益......

莊豐源案見佢地一句法治撐雙非邊理香港負擔能力, 梁家傑D咀臉邊忽似專業律師, 郭家麒立法會有冇似過一個醫學人!!!

我當年中學畢業去左, 依家睇返D 年輕人咩心情我好理解, 比人洗左腦好難停手

當年我信左毒果, 話立左廿三條會無晒言論自由, 諗住只反廿三條, 但上到街跟住淫陣/泛民叫口號, 變相乜都反, 越來越多訴求, 同依家一樣

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-7-17 02:08 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=QsbhNGPFKCA

值得反思
講啱哂,好有啟發性!

仲有冇人後悔

引用:
全港人都後悔反8萬5。

引用:
原帖由 chowcn 於 2019-7-17 01:04 PM 發表

全港人都後悔反8萬5。
有八萬五,現在樓價或許仍然會高,但為炒樓是外圍因素,但起碼平衡到居住問題,聽落好矛盾,其實只要公營房屋多,就解決到一般人住屋需要。另外當日23條通過,就沒有今天暴力事情發生。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]