• 瀏覽: 145,014
  • 回覆: 969
  • 追帖: 4
+26
引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-13 09:43 AM 發表

約七十人早上約七時半,在港鐵調景嶺站月台,部分人戴上口罩,及手拖行李篋。其中一名男子上車期間,聲稱腳部不適,數名警員隨即上前,將他抬到附近位置。

另一名男子登上列車後,在車門關閉時 ...
...其實"呢壇野"都演變為..."國內、外勢力政治鬥爭議題"了!!!!!
...特區政府連一條咁"雞毛鴨皮"條例..都實施唔到????
...未來日子將越來越近...2047..又怎能再管治下去呢????
...萬一真的再由"反中、反共、港毒"得逞!!!!???
...香港"命運"...真的會...."翻艇" !!!!
...年青人、學生哥大都是好"情緒化"!容易被有"政治野心家"所利用!
...不可為而為之!以"自主當家"為目的!????
...台毒...都完全有條件都難成事????
..小香島....那來條件、能力?????去攪"港毒"呢????
...無知的年青人、學生、反中人們...請放下吧!放過"大眾小市民"吧!

呢d行為的確好乞人憎,阻住曬

引用:
原帖由 pqmboss 於 2019-6-13 09:44 AM 發表
弱智暴徒
這麽愚民

紅花會及民團必須出動
必須打斷這些愚民手腳

他們不需上班!
更阻外市民上班

不斷手腳申請傷殘津貼!!
享受政府福利!!

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-6-13 09:46 AM 發表
根本就係班所謂泛民及其成年支持者冇膊頭承擔..
利用教育界,社福,傳媒等等..
不斷鼓吹年青一班人企出來(跟住呢班泛民就縮起來)....

吹到有百多萬人走出來遊行反逃犯修定..
但又玩唔起罷工..甚至辭職(如在建制議員有關公司工作既顧員)
甚至法官出走來簽名反修定,話會受壓..
但唔敢去辭職,或聲明條例通過後辭職等等...
成班走精面既表現(其實和建制派班趨炎附勢沒有兩樣)
用 ...
幾十萬人出街支持而家累自己真係扺撚死

做埋D細路仔嘢……難登大雅之堂!最灑家佔中又敗走!不成氣候!重有咩攪得出樣!處處有天眼!睇你地玩得D咩……仆街仔

引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-6-13 10:50 AM 發表
根本咁做唔會更多人支持,只會更憎。
有喲人仲相信佢地系鬼,收錢迫23條早啲立例!

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-6-13 09:43 AM 發表
http://img.tvb.com/ti_img/inews/20190613/entries_5d01a020e60383d21c92ec86_2549541484_big_1560388302.jpg

約七十人早上約七時半,在港鐵調景嶺站月台,部分人戴上口罩,及手拖行李篋。其中一名男子上車期間,聲稱腳部不適,數名警員隨即上前,將他抬到附近位置。

另一名男子登上列車後,在車門關閉時 ...
如果港鐵有任何損失,班人要賠償才好!

全部以後不要投民主派票

So funny

一班失業失學人士迫全港市民罷工罷課

好多藍絲打手

引用:
原帖由 青春的火花 於 2019-6-13 11:35 AM 發表
好多中年人平時唔聲唔聲
其實好大壓力
又供樓 返工又受氣怕炒
再刺激佢地 搞到佢返工 而燥狂症發作
用刀劈你班廢青
就唔好喊晒口叫媽咪
手指指DLLM成日見

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2019-6-13 11:34 AM 發表

咪係囉,103萬人上街代表自己無問題,呢度走條X街出嚟想代表600萬人,岸9
你唔滿意就自焚示威呀嘛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]