註冊 登入

[本港新聞評論] 衝擊立法會:調景嶺站30人聚集跌倒起哄 觀塘線行車受阻

好lor, 做晒過街老鼠

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 siuroy123 於 2019-6-13 08:46 AM 發表

6月13日

【08:34】港鐵表示,觀塘線因應受乘客求助、列車車門運作、列車車門受阻等多宗輕微事故影響,觀塘線列車預計需要額外行車時間,月台上候車時間亦會較長。

【08:00】早上約8時,調景嶺站月台突然聚集約30人,當中有人突然跌倒受傷,在場的大批警員即時上前了解,並帶走當中一名人士。

【07:43】夏慤道入添美道行人路口已封閉,有警員把守。

【07:10】龍和道兩邊行車 ...
嘩暴徒真係仆街啦

我必須強調, 社會唔需要弗青!

"民主"只係西方國家整出嚟等你地自相殘殺既工具, 背後目的係渾水摸魚, "民主"根本從來唔係香港核心價值

回覆 引用 TOP

越搞呢啲就越黑人憎

港鐵表示,觀塘綫因應受乘客求助、列車車門運作、列車車門受阻等多宗輕微事故影響,
觀塘綫列車預計需要額外行車時間,月台上候車時間亦會較長,提醒乘客為行程預留充裕時間。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

表達訴求都要做得和平理性,做埋D 犯眾憎既野,只會自討苦吃。

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-6-13 09:04 AM 發表

搞咁多犯眾憎嘅事
上電台解釋多多都冇用。
香港市民對暴徒真係呢d真係白色恐怖啦

我必須強調, 社會唔需要弗青!

"民主"只係西方國家整出嚟等你地自相殘殺既工具, 背後目的係渾水摸魚, "民主"根本從來唔係香港核心價值

回覆 引用 TOP

佔領港鐵?dllm唔係人人好以你班仆街唔使做有糧出,成日綁架市民民生亂港。

班福街搞地鐵呀 

請問地鐵車廂係咪無cctv架??
伸佢兩腳係咪唔會被拍低架??

回覆 引用 TOP

多得教協孕育班黃'S壯大只識反, 
有工就嫌辛苦少人工,
暴動騷動就好興奮去做.

黃X廢青真係白痴,佢地玩得越顛,就越倒反送中嘅米

暴徒就要承擔相應後果

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2019-6-13 09:06 AM 發表

港鐵表示,觀塘綫因應受乘客求助、列車車門運作、列車車門受阻等多宗輕微事故影響,
觀塘綫列車預計需要額外行車時間,月台上候車時間亦會較長,提醒乘客為行程預留充裕時間。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

表達訴求都要做得和平理性,做埋D 犯眾憎既野,只會自討苦吃 ...
佢地學左中箭班粉皮咁,抗爭都要涼冷氣。。。

回覆 引用 TOP

反中暴徒真係無恥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-6-13 08:58 AM 發表

擺明犯民政棍就係與民為敵。
x 2

正白痴仔,市民趕住返工搵錢搵食,一定畀人鬧爆~

回覆 引用 TOP

叫人罷工定迫人唔好返工?

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座

回覆 引用 TOP

真係影響民生生活搵食!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。