• 瀏覽: 66,136
  • 回覆: 420
  • 追帖: 3
+15
田二五話輸係建制派

低能仔,你有父母養,其他人要返架

引用:
原帖由 siuroy123 於 2019-6-13 08:46 AM 發表
6月13日

【08:34】港鐵表示,觀塘線因應受乘客求助、列車車門運作、列車車門受阻等多宗輕微事故影響,觀塘線列車預計需要額外行車時間,月台上候車時間亦會較長。另外,港鐵香港站公告指中環站月台擠迫,要實施人潮管制。

【08:00】有市民發起不合作運動,港鐵調景嶺站月台突然聚集約30人,當中一名男子突然跌倒受傷,在場的大批警員即時上前了解,將他帶走。在場人士起鬨,大叫「放人」。該名男子報 ...
未來棟樑又要同政府開戰。 犀利 !
阻住到咁多人,
為團結盡了一分棉力。

頭先搭地鐵時,聽到佢哋原來收500蚊一個!肥仔咯🤑

引用:
原帖由 vv169169 於 2019-6-13 08:53 AM 發表
佔領港鐵
都好既....成班傻仔一車車自己座監咁...

另一方面...廢青真係廢青...諗到
港鐵涼住冷氣,有瓦遮頭黎玩佔領...

最好搞到自己老豆老母 冇得返工 睇下仲有冇錢養你地 冇錢仲講咩自由

壞腦廢青

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-6-13 11:07 AM 發表
為什麼過百萬人反對的條例,政府還是要對著社會幹?
這條例通過後,外國撤資,沒有了國際金融地為,淪為限制國家的一部的級數,這就是賣港了。
為錢俾人揸住個春袋走?撒資?有錢唔賺?係咁根本唔使嚟香港,中國,無腦,商家眼中只有S加II,就怕你無錢俾佢賺,你估人權自由西方商人會當飯食?係咁美國使春禁運,制裁北韓咩, 人講你又講 ,用下腦啦,講多都費事教精你吖。

我出到黎旺角喇,而家仲有無人在地鐵搞事?

呢班pk阻人返工,玩吖嘛,咁就同佢玩大佢囉,等佢知道阻人揾食,有幾好玩囉! 呢的pK都係欺善怕惡,單人唔敢攪,聚埋一斉就攪事!玩啦!同你玩!😆

地鐵好似有條例,不能在地鐵範圍內逗留太久!

佢地咁搞根本無用,係可以搞到建制支持者,但同時亦搞到犯民支持者,罷工罷市無人釆你,係因為兩邊市民都能用飯碗去搞對擴,強人所難最後必失盡民心

「長時間癱瘓港鐵」的方式,逼「全人類罷工罷課罷市」
好一個"逼",呢班杏+橙真係恐怖、專制過佢哋口中嘅共產黨。
咁係民主、文明?笑料!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]