• 瀏覽: 120,785
  • 回覆: 776
  • 追帖: 1
+46
在此提議無線應重播當年外國某顏色革命紀綠片

治港不力還要揾藉口?

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-6-13 02:56 AM 發表

今日大台突然有段仔時間講英文。個個香港人响度佢無端講英文,心照啦
根本今次做到出晒面,但仲有好多傻仔唔明,仲不停繼續香港人打香港人。

咁唔喜歡 香港 或 中國,果D人又唔離開。
( 走唔到呀 / 賴死 / 得把口 )

送中條例本身無咩野,政府自己唔好好花時間解釋,反而強推,比人反對就話人地搞革命,呢d政治手段真係污糟到爆

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-6-13 01:25 AM 發表
《逃犯條例》修訂之爭全面升級,大批年輕人在金鐘、中環一帶佔路、衝擊,政府形容事件為「暴動」。但原來,政府高層對事件的真正定性,不僅於此。政府消息人士表示,政府內部研判,今次約有4萬人參與,規模和性質遠超反對一條條例的激烈示威人數;政府將今日事件定性為「一場由外國策動的顏色革命」,目的想營造香港無法管治下去的氛圍,所以政府絕不讓步。

https://cdn.hk01.com/media/artic ...
尾腳囉,路人佳知?

你唔知定白支

支持香港政府向美國宣戰

引用:
原帖由 maskman2008 於 2019-6-13 03:20 AM 發表

尾腳囉,路人佳知?

你唔知定白支
唔好笑,好多人唔知,仲以為政府作故仔。

警方今次表現做得幾好,但係打擊暴徒唔夠重手,爭D

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2019-6-13 03:17 AM 發表
送中條例本身無咩野,政府自己唔好好花時間解釋,反而強推,比人反對就話人地搞革命,呢d政治手段真係污糟到爆
我都覺政治手段dirty
作一條假既逃犯條例嚇香港人
專呃無腦青年人去衝,但就嘆冷氣收美金

引用:
原帖由 timothywongting 於 2019-6-13 02:42 AM 發表

唔該唔好講埋啲廢話啦!呢到幾時到你係到做談判專家呀?呢場定性為有外國勢力介入香港嘅顏色革命!成件事唔係咁簡單!
打你pat pat

知道有人搞事又點,晨早知道黎賤英係外國勢力嘅香港搞手,大把機會打撃佢都唔敢做唔敢告,講條鐵咩,唔該政府,由其憟政屍企硬啦,最好換埋現任憟政屍,咁多個最廢係佢

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-13 01:35 AM 發表
停止喇!

真心講不希望任何人受傷,不論是示威的人也好,警察也好。

根本大家的「敵人」不是香港人,偏偏互相傷害,為乜?
如果特首系為香港市民服務既話, 呢條8婆好明顯唔合格
佢只系一隻大陸合格既走狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]