• 瀏覽: 120,796
  • 回覆: 776
  • 追帖: 1
+46
呢個場面,真正香港人會可惜。。
但有好多地方既人,食緊花生。。
有好多人笑了出來。。
香港多水魚。。

(香港)鹿蚌相爭漁人得利 (美國)

而家香港樓價咁貴   如果一堆人出去佔據馬路  地產商會唔會減低樓價

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-6-13 02:31 AM 發表

所以要諗計等中央班老爺去做~上面打到彭彭聲~但呢度有特柒9做佢地班黑社會保護傘~中央想做都冇得做~而家果二千個黑財牌就系中央既籌碼~ ...
其實唔洗咁急做⋯⋯⋯好多走資資金轉移至網上虛擬銀行戶口⋯⋯⋯凍結網上戶口易過凍結實體戸口⋯⋯⋯到時乜Q都攞唔到⋯⋯⋯

終於畫公仔畫出腸了,漢奸們睇路啊! 田北晨係你啊! 7名前局長小心下注啊! 飯民漢奸通番賣國咁happy好買定機票啦,共產黨有仇必報架, 勿謂言之不預也!!!
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-6-13 01:25 AM 發表
《逃犯條例》修訂之爭全面升級,大批年輕人在金鐘、中環一帶佔路、衝擊,政府形容事件為「暴動」。但原來,政府高層對事件的真正定性,不僅於此。政府消息人士表示,政府內部研判,今次約有4萬人參與,規模和性質遠超反對一條條例的激烈示威人數;政府將今日事件定性為「一場由外國策動的顏色革命」,目的想營造香港無法管治下去的氛圍,所以政府絕不讓步。

https://cdn.hk01.com/media/artic ...

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-13 01:35 AM 發表
停止喇!

真心講不希望任何人受傷,不論是示威的人也好,警察也好。

根本大家的「敵人」不是香港人,偏偏互相傷害,為乜?
呢句真, 大家都係香港人.......
香港被外國勢力利用,借攪亂香港來攻擊中國.........
最希望警方和示威者合力, 去剷除毒果總部,....最好剷埋某d電台,最後剷埋d垃圾泛民~

記得拉毛婆

引用:
原帖由 讓球達人 於 2019-6-13 02:48 AM 發表

呢句真, 大家都係香港人.......
香港被外國勢力利用,借攪亂香港來攻擊中國.........
最希望警方和示威者合力, 去剷除毒果總部,....最好剷埋某d電台,最後剷埋d垃圾泛民~ ...
無錯,為免大陸被外國勢力干擾,
大陸應該對全世界禁運!
同全世界斷交!外交部改稱「斷交部」!

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2019-6-13 01:35 AM 發表
停止喇!

真心講不希望任何人受傷,不論是示威的人也好,警察也好。

根本大家的「敵人」不是香港人,偏偏互相傷害,為乜?
有人為權,有人為利,有人為錢,有人為博紅顏一笑,有人為得郎君一顧,有人為刷存在感。

沒人為香港著想。只想破壞香港。

_

食花生食到好悶,黎黎去去搞乜?是非黑白要搞清楚,人生唔係咁玩嫁,做D有意義嘅嘢喇。

引用:
原帖由 Sun021212 於 2019-6-13 02:08 AM 發表
今次肯定有外國勢力,要不是6月9日不會全球反送中
全部裡應外合,物資人員不斷運送,而且組織比上次佔中更快速更成熟。

共賊屠殺人民

快D清場啦, 林鄭, 我等左好耐啦

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-13 01:44 AM 發表

美媒都知道,真係唔怕公開講

https://www.youtube.com/watch?v=Kz1TZej_uGY
今日大台突然有段仔時間講英文。個個香港人响度佢無端講英文,心照啦

引用:
原帖由 藍夜冷眼 於 2019-6-13 02:52 AM 發表

有人為權,有人為利,有人為錢,有人為博紅顏一笑,有人為得郎君一顧,有人為刷存在感。

沒人為香港著想。只想破壞香港。

_
有⋯⋯⋯69 612視香港為家無畏無懼行出嚟嘅市民⋯⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]