• 瀏覽: 46,333
  • 回覆: 543
+30
係香港英文名叫得Peter嘅無70歲都6x歲,隨時JJ舉都舉唔起,唔通仲去衝,緊係做keyboard fighter。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-6-12 11:13 PM 發表

老綜皮蛋無事嘅,因為你只在網上鳩嗡,非常安全嘅

開名邊間學校

引用:
原帖由 hoishui 於 2019-6-12 11:07 PM 發表
教協憑乜叫罷課?你可代表全港學校?
暴亂只是發生在中環金鐘一帶,貼解耍全港罷課?
我家住九龍,這邊十分安全,我的子女有上學的權利。
罷課期問誰人幫我照顧我的子女?
你們會否引導我們年幼的子女到示威區做人盾?
葉運源你會帶你的孓女到示威區做人盾嗎?
其間有意外,教協會負責嗎?
教協你會負責照顧我的子女嗎?
教協只是一個政治組織吧?
家長們請聯合起來反抗教協的暴政!
我們子女要正常 ...
政治根本沒有絕對的對或錯,只有靠損害別人利益以增加自己利益,或者雙方妥協。
所以真的要慎防教協(或其他組織)散播極端主義,這亦是我們作為家長的責任,要像性教育一樣公開跟孩子討論,多角度思考,我今日問過女兒:
中國大陸真的這麼可怕嗎?信不信大陸政府會無故捉小市民回去?
學校裡有沒有老師或同學散播政治信息?
示威者當然有權表達自己的意見,但可以阻塞道路和衝擊警察嗎?
香港人自己內亂,誰會得益?

聽完她的答案後安心了很多,幸好她學校老師沒有任何政治洗腦工程,暫時可以放心一陣

其實大部份教師都支持反對一方,但個個都只係識拖埋班學生落水,呢樣就真係好仆街,同教佢地食白粉有乜分別。你地自己既然咁強烈反對,點解唔自己走去最前線爭取而要學生行先。

起佢底,睇下學校點處理啦!

引用:
原帖由 火柴哥哥 於 2019-6-12 11:37 PM 發表
祝早日康復🙏🏼
不過都要暴動罪坐監

抵死

引用:
原帖由 2017!女主葉劉 於 2019-6-12 10:49 PM 發表
消息稱,這名右眼受傷的男傷者姓楊,是一間著名女校的通識科老師,入職一至兩年。該校發言人回覆傳媒時指,希望楊老師盡快得到合適治療以及保護好自己的人身安全。

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190612/720pix/1560338804_34f3.jpg

從神秘渠道得知,除非某方面肯停止咄咄進逼,否則最終必定有人會死!(暫時 ...
昂鳩羊牯抵撚死

X 2
引用:
原帖由 2017!女主葉劉 於 2019-6-12 22:49 發表
消息稱,這名右眼受傷的男傷者姓楊,是一間著名女校的通識科老師,入職一至兩年。該校發言人回覆傳媒時指,希望楊老師盡快得到合適治療以及保護好自己的人身安全。

從神秘渠道得知,除非某方面肯停止咄咄進逼,否則最終必定有人會死!(暫時 ...
祝佢早日變盲 X 2.

引用:
原帖由 2017!女主葉劉 於 2019-6-12 10:49 PM 發表

邊間所所謂名校? 唔該

邊間學校?求起底🙏

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2019-6-12 23:40 發表
起佢底,睇下學校點處理啦!
好 !

暴徒教師可恥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]