• 瀏覽: 25,904
  • 回覆: 361
  • 追帖: 3
+8
引用:
原帖由 hkfish 於 2019-6-12 10:35 PM 發表

修例既問題你睇唔到 咁多人講左出黎你都可以扮唔到?
講得好簡潔!

逃犯條例, 目前方案是, 該罪行, 在香港及大陸定罪都可以被判7年, 及要由中央人民檢查院向香港提出(即是不能由地方政府提出)
.............
如果以無限恐懼+假設+不相信....為反對理由, 根本冇可能理性討論.
就如之前有人假設國安/公安隨時可以在西九走出來捉香港人,所以反對一地兩檢, 你點說服佢? 你可以與一個有妄想被迫害症既人理性討論嗎?
之前我做過比喻, 假設警察是不配槍, 現在立法讓警察配槍
因為警察有黑警, 有警察心理變態, 所以警察配槍, 如果睇我唔順眼就拔槍射我, 或者我是個靚女, 警察隨時用槍威脅我同佢上床......所以反對反對反對
.....你認為如何?

引用:
原帖由 200kk 於 2019-6-12 08:54 PM 發表
政黨為選票保皇,奶阿爺,奶美國鞋底收黑金,去四出批鬥香港法治,但係你班政棍真心為香港好?為未來主人翁好?不見得老師教育下一代用自己建制思維和反共思維去污染下一代,今天更加明顯老師帶中小學生話去野餐帶𠝹刀,gas爐去政總參加示威,小朋友思想未成熟,由小學開始老師就灌輸反共親共思維去污染下一代...

原定的「包圍立法會」行動演變成一片亂局。市民有權利進行和平示威,但暴力抗爭既不切實際,也不是社會所容 ...
泛民作為政治領袖,應該勸阻暴力行為???????香港原來真係好多天真嬌!

我,,,獨立思維。

人死人事。

犯民頭目嘅仔女有無去衝??????

引用:
原帖由 熱鬥老馬 於 2019-6-12 09:14 PM 發表
淋病賣港.
都已經咁多年, 點解今次要急急通過?
點吾只青年人? 連校長聯會都發聲明:要求正苦延遲通過『送中』
校長聯會個份聲明睇到我火都來埋…語氣!好似溫和,叫學生老師冷靜,但下句是叫政府暫停立法,果然係虛偽讀書人,本質反中深黃在內

修例之後會點發展我就吾敢講定

引用:
原帖由 dtw 於 2019-6-12 09:11 PM 發表
睇吓教協班畜生!自己係邊?
教左咩?死人地!
教協需要被取締

泛民從來不是政治領袖,政棍就係

我念多少同晚周有關

個個做蒙面俠,捉鬼到人咩

班蝗屍真係可以去荷李活發展,攞硬最佳編劇
今日作咗好多煽情嘅故仔出嚟廣傳

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-6-12 10:47 PM 發表
個個做蒙面俠,捉鬼到人咩
有D人有紋身咖!

佢地明知會咁。

引用:
原帖由 200kk 於 2019-6-12 08:54 PM 發表
政黨為選票保皇,奶阿爺,奶美國鞋底收黑金,去四出批鬥香港法治,但係你班政棍真心為香港好?為未來主人翁好?不見得老師教育下一代用自己建制思維和反共思維去污染下一代,今天更加明顯老師帶中小學生話去野餐帶𠝹刀,gas爐去政總參加示威,小朋友思想未成熟,由小學開始老師就灌輸反共親共思維去污染下一代...

原定的「包圍立法會」行動演變成一片亂局。市民有權利進行和平示威,但暴力抗爭既不切實際,也不是社會所容 ...
樓主思維好大問題,始作俑者是淋病和共產黨,你唔去逅病佢地,反而好似土共咁去攻擊泛民,你是作何居心?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]