• 瀏覽: 10,535
  • 回覆: 115
+3
危害他人生命,強拈別人財產,仲唔拉

引用:
原帖由 tomng01234 於 12/6/2019 20:10 發表
呢d招數夠惡毒
仲惡毒過暴動
比人有樣學樣
香港人人去邊行路都似
我怕有人會倒通渠水落街報復

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-12 07:28 PM 發表
立法會今日恢復二讀《逃犯條例》修訂草案,大批市民今早衝出龍和道及夏慤道,佔據馬路,要求政府撤回修例。早前有市民在網上號召今日草案直上立法會恢復二讀之時,駕車堵塞各區主要幹道,目標是包括青馬大橋、龍翔道等。中午時分,有駕駛人士在網上發放片段,有人在馬路上拋放大量鐵片及釘,以令行駛的車輛「中招」爆車胎。

據該名司機稱,今午行駛龍翔道時發現逾10輛車被某些東西「拮爆胎」,呼籲駕駛者小心留意。另外,青山 ...
會死人架

引用:
原帖由 tomng01234 於 2019-6-12 08:19 PM 發表
今日本身唸住入熊仔
佢地一定整到股市大跌
今日熊仔太貴了
希望聽日升市
點升....?

意圖殺人喎, 又係為左市民著想?

民主失控的後果.

我不支持黃也不支持藍。 睇住黃藍搞到社會太多紛爭深感不滿。 在香港討論區一堆罵人睇到好負面好辛苦。 有人在澳門住完, 話澳門既人品好好多

我以前間小學個個黃絲, 基本都讀到大學
我都唔支持又唔反政府果堆, 都要比佢地踢群
佢地大學生, 話去參加暴動, 我話叫佢地小心d, 容易比警察拉影響前途, 就好不滿了

我而家班同事幾百人, 9成以上黃絲, 一讚警察比人鬧到七彩

香討讚黃絲有排比人鬧
在高登, 我司同小學群組讚藍絲警察, 即刻絕交

引用:
原帖由 tomng01234 於 2019-6-12 08:25 PM 發表

我以前間小學個個黃絲, 基本都讀到大學
我都唔支持又唔反政府果堆, 都要比佢地踢群
佢地大學生, 話去參加暴動, 我話叫佢地小心d, 容易比警察拉影響前途, 就好不滿了

我而家班同事幾百人, 9成以上黃絲, 一讚警察比人鬧到七彩 ...
黃絲追求民主自由 但卻正正是最獨裁既一群人

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-12 08:27 PM 發表
只是用民主自由做籍口, 其實只是奪權, 然後做個美狗傀儡政權, 賣國賣港.

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-12 08:27 PM 發表

我兩邊不討好
我中間
中立

暴徒冷血架

引用:
原帖由 tomng01234 於 2019-6-12 08:31 PM 發表

我兩邊不討好
我中間
中立
佢地用緊二分法

你唔支持佢地就係共狗 係賣港賊

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-12 07:31 PM 發表
佢地想癱瘓全港交通
黑心暴徒有沒有諗過中招的可能是他們的親友!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-12 07:28 PM 發表
立法會今日恢復二讀《逃犯條例》修訂草案,大批市民今早衝出龍和道及夏慤道,佔據馬路,要求政府撤回修例。早前有市民在網上號召今日草案直上立法會恢復二讀之時,駕車堵塞各區主要幹道,目標是包括青馬大橋、龍翔道等。中午時分,有駕駛人士在網上發放片段,有人在馬路上拋放大量鐵片及釘,以令行駛的車輛「中招」爆車胎。

據該名司機稱,今午行駛龍翔道時發現逾10輛車被某些東西「拮爆胎」,呼籲駕駛者小心留意。另外,青山 ...
五十年就過,呢D野遲早都會發生,發生得越早,解放軍同差佬越多練習機會。

有咁搞錯!搞到有交通意外點算!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]