• 瀏覽: 114,312
  • 回覆: 1,638
  • 追帖: 6
+68
引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-12 06:28 PM 發表
政府原定於今日(12日)於立法會進行《逃犯條例》修訂草案的二讀辯論,大批反對者於11號晚開始於政府總部一帶聚集,並於今日下午3時許與警方發生大型衝突,警方出動橡膠子彈及布袋彈攻擊示威者,有身在前線的傷

https://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2370000/2374902/e44d0cf1-de60-4182-b8da- ...
唔係話身先士卒架咩?? 咪求仁得仁囉, 個天都幫埋你啦, L樣!!

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-6-13 03:30 PM 發表
有線新聞記者
此控訴已指星期日晚,星期三的暴徒更暴力; 難得有現場工作記者講出了.

引用:
原帖由 極速前進 於 2019-6-13 03:40 PM 發表

無線新聞台一直有.....舉黑旗畫面!
直播出街冇得玩剪片姐 .... 晚間新聞就換第二個角度報導嫁啦識得

支持香港警察嚴正執法

引用:
原帖由 paul-lo 於 2019-6-13 03:42 PM 發表

此控訴已指星期日晚,星期三的暴徒更暴力; 難得有現場工作記者講出了.
記脅會出黎強烈譴責 ..... 呢個記者多事

法庭要為再次暴動負全責!
引用:
原帖由 mflyer 於 2019-6-13 03:38 PM 發表
要求 法官 走在最前線, 為我D平民開路!

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-6-13 15:48 發表

直播出街冇得玩剪片姐 .... 晚間新聞就換第二個角度報導嫁啦識得
好彩當時剛從深圳返家!
睇咗兩個多鐘直播,旁述者
多次提到...黑旗舉起..........

肉碎?

支持警方強力打擊非法暴力 "禽獸"!!! 

要求 法官 走在最前線, 為我D平民開路!  

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-6-12 18:28 發表
政府原定於今日(12日)於立法會進行《逃犯條例》修訂草案的二讀辯論,大批反對者於11號晚開始於政府總部一帶聚集,並於今日下午3時許與警方發生大型衝突,警方出動橡膠子彈及布袋彈攻擊示威者,有身在前線的傷

https://resource01.ulifestyle.co ... cf1-de60-4182-b8da- ...
Dgs 校友做野!!

引用:
原帖由 lai-ken 於 2019-6-12 19:57 發表
大家都應該睇過唔少外國(英美法等國)防暴警察點驅趕示威者。嗰d示威者都係當地居民,當地警察一樣要用武力去對付。香港警察已經係好溫和。
個個喺電視睇近鏡,當然可以分清示威者掟乜
但如果你喺現場,有好多嘢掟向你,嗰刻你根本冇可能分清對方用乜掟你。而且已經有前科同消息對方係會掟磚頭,咁當對方開始掟你時,你要保護同袍下屬,就要立刻制止。唔通要你前面個伙記真係被磚頭爆頭先可以去用較高武力去制 ...
講得好! 昨日果班並不是和平示威者, 我睇電視已經見到有人掟磚頭, 掟鐵支, 掟垃圾桶, 掟巴士站, 掟鐵通等, 呢D算是和平示威嗎? 警察係屬政府部門, 佢地係有責任保護政府及公眾地方, 唔通任由班人周街搗亂?

青年們唔好再上犯民當呀!開心系犯民豬,傷心繫你父母呀!你的人生路很長呀…

提示: 違規內容已被屏蔽
根本班暴民就係蝦警方做嘢要講守則,講程序,每一個行動都要經得起challenge,能紀錄下來作證供。相反暴民就無呢個顧慮,因為舉證是控方責任。所以他們興之所至就衝擊,就掉雜物。
一早叫咗唔好衝擊㗎喇。唔好以為玩暴力沒有後果。

重點係呢條友俾人拉咗未 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]