• 瀏覽: 23,262
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-6-13 03:30 AM 發表
香港警察唔開槍,只會任由暴徒傷害!旺暴已經係一個例子!連自己都無法保護!家人都無法見!
至於你班從來都不當自己係中國人既漢奸,假西,不斷依家外國民意去做,不肯立23條保護國家,不肯修例去保護香港,以嘲笑中國人為自傲!應該羞恥既係你! ...
其實中共根本唔關心香港暴亂,如果情況再混亂,大不了封關,等你香港人自己慢慢玩,最後深圳再接管,廢青以為自己好醒,其實係佢地自己玩殘香港,依家深圳D人恥笑緊港人啦

引用:
原帖由 numan123 於 2019-6-13 02:55 AM 發表
公開信連真名都無?即係匿名信..
明顯係毒果自製新聞,佔中果陣又話邊個邊個警司支持佔中,post套制服出嚟

引用:
原帖由 thatislife 於 2019-6-13 03:05 AM 發表
手無寸鐵,但通街立野,身有界刀,有刀片。
話人為虎作倡,自己卻接受暴民行為。
睜著眼,睇住驅趕暴民,卻被你扭曲。
講良知,警方只用有限武力制暴民。但暴民連,法律既下限都做唔到,而家仲破壞緊上限既道德,而呢封公開信就係你所謂既良知?

你同叫學生上街既人講停一停,唸一唸啦,唔係點會搞到又阻塞交通,又阻街,又影響人做生意。

:l ...
根本暴徒嘅人數佔優絕大優勢,警方採取高一級武力鎮壓係合情合理,何況暴徒完全係早有準備,連催淚彈都冇作用

引用:
原帖由 輻射燭光秒 於 2019-6-13 03:24 AM 發表
手無串鐵……已經唔係事實。
講L到好似自己代表正義,有良知……咪又係自我為是!
暴亂物資係有人統一派發,完全係有預謀有組織,根本唔係手無寸鐵

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-6-13 03:23 AM 發表
政府話香港有外國勢力干預,影到黎智英同前CIA主管遊船河!香港人話唔信有外國入侵!
蘋果話送中條例,中國可任意拘捕香港人,香港人—信!
人心未歸!香港人唔當中國人係自己民族,無當中國係自己國家!香港人願意比跟隨外國意願去做事! ...
依家通街監控鏡頭,人人一部手機,基本上真相係點,大家都睇到,仲可以講大話去幫暴徒辯護,真係無恥之至

引用:
原帖由 奇想二三 於 2019-6-13 03:38 AM 發表

勿把自己往道德高地推!
西方借偽善謀利的事實罄竹難書,請多讀點歷史。
修改逃犯條例現在涵蓋足以引渡的罪行都是世界各國法所難容的大罪,何爭議之有?
所謂反「送」中,唯一目的就是反中!
引述樓主原文:「請你們看看中國。現在的中國,就是你們心目中的理想世界嗎?」
我的答案是:「仲然未達,但總比西方那套較有利於全人類!」
即使大家看法不同,世界本就多元。任何人都有權選擇移民國度,但無權 ...
其實問一百個暴徒一百個都答唔到點解反送中,佢地根本連條例都未讀過,人去我去,柴娃娃,響D女面前扮勇武攞威之後呃蝦條

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2019-6-13 03:40 AM 發表

香港名義上叫回歸,但實質無回歸,想推23條保護國家!香港人話不行!想修改法例移交!香港人話不肯,中央推行什麼香港就反什麼,中央不規管香港,香港又不斷接納漢奸媒體旨意行事!廿十年豪無寸發展,香港漸漸走向港獨一途!理又死不理又死! ...
其實回歸咁多年,中共已經一步一步退讓,二十三條,國教,政改,全部都失敗,呢鋪再輸,中共肯定失去香港管知權,根本冇退路

引用:
原帖由 billboard 於 2019-6-13 03:41 AM 發表
當一個普通市民攞起武器,仲要向警察襲擊,身份已經唔同咗,自己天真唔好當人哋天真,警察係維護我哋啲奉公守法嘅市民,真係鄧啲警察辛苦
根本黃絲唔係一般市民,佢地全部potential criminal,一聚集都係暴徒,根本唔係乜野無辜市民

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]