• 瀏覽: 23,307
  • 回覆: 430
  • 追帖: 1
+36
On9

我發覺香討多人撐警過FB.係咪D人選擇性post片呢

引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
你們心裡究竟想著甚麼呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
樓主
你既方向錯左, 作為紀律部隊,
1. 服從命令系首要
2. 警察系現場, 佢分唔清邊個系衰人, 系個系好人, 所以只有一視同人
3, 我相信你系電視都睇到, 班年青人系6/9個晚, 點追住個差老打, 唔系佢死就系人地亡, 你叫佢要禮讓?
4. 警察只系林鄭既工具, 而林鄭只系大陸既走狗, 你針對對象不應該系差老! 正所謂, 精人出口,笨人出手, 明白無?

違法達義呢四個字害死香港

再點寫詩歌都唔會美化到暴徒嘅行為架啦

暴徒扮良民

引用:
原帖由 MU592 於 2019-6-13 04:25 AM 發表
facebook都係白痴仔用黎圍爐取暖,香討一向強調邏分析。😎

引用:
原帖由 insiderall 於 2019-6-13 04:07 AM 發表
呢位市民就係毒果記者囉
可能係教協或者鄺俊宇呢,咁煽情🙈

引用:
原帖由 MU592 於 2019-6-13 04:25 AM 發表
Facebook 起家初時用過CIA funding。CIA隻基金叫 In-Q-Tel

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2019-6-13 04:40 AM 發表

Facebook 起家初時用過CIA funding。CIA隻基金叫 In-Q-Tel
咁深淵源

沒有寸鐵,但有十磅磚頭。

次次都係咁㗎啦,毒果技倆

全家為今次對付暴動的警察鼓掌!多謝香溶警察,我們為你威到騙傲。

打暴徒,真係唔可以留手,為香港治安,請繼續努力,小心磚頭,鐵枝,水樽,傘等從天而降

引用:
原帖由 jowawa 於 2019-6-13 04:43 AM 發表

咁深淵源
係,隻基金成立就係為國防。

所以你facebook 搵唔到美國州份獨立d group,叫囂其他地方獨立就好多。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]