• 瀏覽: 23,221
  • 回覆: 430
  • 追帖: 1
+36
正因為有暴徒,警察先需要維持治安。如果暴徒無佔馬路,無掟野,無搶鐵馬,而只係乖乖坐喺行人路示威嘅話,警察亦無開槍嘅理由

回想返旺暴,一班廢物暴徒公然追打警察,點解?就係睇死香港警察唔敢開槍。究竟係邊個人渣慫恿年輕人企喺最前線,再用寶貴嘅生命挑釁警察開槍,希望透過警察開槍而得到政治本錢?我諗有腦都知係乜嘢人得益

公開信連真名都無?即係匿名信..

係咪警察執法手段太溫柔令你悲憤?我明既

手無寸鐵,但通街立野,身有界刀,有刀片。
話人為虎作倡,自己卻接受暴民行為。
睜著眼,睇住驅趕暴民,卻被你扭曲。
講良知,警方只用有限武力制暴民。但暴民連,法律既下限都做唔到,而家仲破壞緊上限既道德,而呢封公開信就係你所謂既良知?

你同叫學生上街既人講停一停,唸一唸啦,唔係點會搞到又阻塞交通,又阻街,又影響人做生意。

封信全冇提及暴民既野,仲要話手無寸鐵,對眼比乜遮住丫。連最終意話大陸話政府既蕭生都對暴民有意見。你作過封信啦

引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
你們心裡究竟想著甚麼呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
寫咁多廢話叫公開信,支持政府嚴正執法,警方執法,維護香港穩定

樓主你慳D啦,上次你講掟汽油彈已經講到不知所謂,今次又嚟致全港警察,致條毛咩!警察同你無仇無怨只是在執行職務,點解要畀你哋衝擊亂掟磚頭同鐵枝先?表達意見我唔反對,以暴力表達意見就要承擔後果!

你可以和平示威,誰來控制武裝激進?
什麼人都可以上街呀?!
進退失據,被人利用...😩

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-6-12 06:28 PM 發表
戇鳩鳩死撚開啦暴徒,比鐵通掟中眼個警察差啲死呀,手無寸鐵DLLM
喺民主大國一早亂槍打L死個暴徒。

你講就係,人在做天在看,當咁多人傻定盲,我知你唔傻都唔會上街,但唔好當所有人都同你咁低智商先得

政府話香港有外國勢力干預,影到黎智英同前CIA主管遊船河!香港人話唔信有外國入侵!
蘋果話送中條例,中國可任意拘捕香港人,香港人—信!
人心未歸!香港人唔當中國人係自己民族,無當中國係自己國家!香港人願意比跟隨外國意願去做事!

引用:
原帖由 琴酒 於 2019-6-13 12:16 AM 發表
垃圾文章,講到班暴徒咁公義。
有無睇電視呀。掟磚掟長矛。
警察係合理執法,我重嫌警察太克制㖭!
根本有曬片睇住班暴徒又磚頭又自製長矛攻擊差人,所以話人一黃,眼就盲。

手無串鐵……已經唔係事實。
講L到好似自己代表正義,有良知……咪又係自我為是!

引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
守護香港

引用:
致全港警察:
樓主,點解你要歪曲事實?為虎作倀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]