• 瀏覽: 23,281
  • 回覆: 430
  • 追帖: 1
+36
引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-6-13 02:15 AM 發表

其實遇到被暴徒包圍架車同襲擊、破壞,係咪可以地板油監生衝破人群,去一個安全既地方報警?
其實絕對可以 呢D叫自衛

引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
你們心裡究竟想著甚麼呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
64都係咁唧,所以5可以怪軍人

顛倒是非黑白

鳥盡弓藏,下一步全面解放軍治港,我信啊爺多過香港政府,香港win win

引用:
原帖由 bobbybobbylaw 於 2019-6-12 10:05 PM 發表
講得好呀
例牌有呢類聲音出現,
講得好,你老豆著緊草
講得好,你老母死得早
講得好,你哥哥打細佬
講得好,你細佬搞大嫂
講得好,你家姐衰爛賭
講得好,你細妹揩埋草
講得好,你已被劃句號

引用:
原帖由 本州大乳牛 於 2019-6-12 06:24 PM 發表
致全港警察:
最近徘徊在筆者心中揮之不去的疑問是,到底是甚麼原因讓你們這幾天站在金鐘等地,日而繼夜執行職務呢?
雖然可能絕無僅有,但你們當中大概有著出於正義感,從小便立志成為警察的人。目露兇光截查路經金鐘的市民,對旁觀者和記者大聲呼喝,製造白色恐怖,這就是你們心目中的正義嗎?
你們當中有人是為了高薪厚職,為了生活而穿上制服。為自己謀幸福,這本身並沒有甚麼值得羞恥。 ...
美國走狗。美國佬為了驚部署在香港的情報中心被搗破才處心積累搵美國班狗煽動你地班撚樣

警察加油

居然還能講出手冇寸鐵。。。你眼盲定選擇性失明呀

引用:
原帖由 琴酒 於 2019-6-13 12:16 AM 發表
垃圾文章,講到班暴徒咁公義。
有無睇電視呀。掟磚掟長矛。
警察係合理執法,我重嫌警察太克制㖭!
X2

嘩!作反了

引用:
致全港警察:
屌,扮可憐,博同情!

對付參加暴動既兇惡暴徒 警察的確危險 所以向平亂的警察叔叔致敬

講真香港警察算系溫和的、系美國用真槍鎮壓了……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]